Trump’ın yardımcısı Libya’yı üçe böldü

Düzenleyen:
Trump’ın yardımcısı Libya’yı üçe böldü

GÜNDEM Haberleri

Trump’ın danışmanlarından Sebastian Gorka’nın Avrupalı bir diplomatla buluşmasında peçeteye çizdiği haritayla Libya’yı üçe bölmeyi teklif ettiği öne sürüldü

Libya’da 2011 yılındaki ABD destekli müdahalenin ardından Muammer Kaddafi’nin devrilmesiyle artan çatışmalar hâlâ devam ederken, ABD’nin bu ülkeyi üçe bölmeyi düşündüğü öne sürüldü. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşarak Libya meselesini görüştü. Gorka, bu ülkede yapılabileceklerden bahsederken, Libya’yı peçete üçe böldü. Plana göre Trablus ve Tobruk denize kıyısı olan Trablusgarp ve Sirenayka adlı iki ayrı ülke olurken Çad sınırına yakın Fizan bölgesinde de ayrı bir devlet kurulması öngörülüyor. Gazetenin haberine göre Gorka, Libya’nın Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki üç ayrı bölgenin sınırları üzerinden bölmeyi teklif etti. Kaddafi’nin devrilmesinin ardından Libya huzura kavuşamadı. Şu an ülkede başkenti Trablus’un güneyinde Ulusal Mutabakat Hükûmeti (UMH) ve Trablus merkezli Ulusal Kurtuluş Hükûmeti bulunuyor. İki hükûmete bağlı birlikler arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...