Trump yönetiminden Suriye rejimine sert sözler: Esad'la barış olmaz

Düzenleyen:
Trump yönetiminden Suriye rejimine sert sözler: Esad'la barış olmaz

DÜNYA Haberleri

ABD’nin BM Daimî Temsilcisi Nikki Haley, Suriye’de Beşar Esad’ın koltuğunda olduğu sürece ülkeye barışın gelmeyeceğini söyledi

Suriye’de rejimin yaptığı kimyasal saldırının ardından ABD’nin bu ülkedeki askerî hava üssünü vurmasının ardından, Washington yönetimi Beşar Esad’a karşı söylemlerini sertleştiriyor. CNN International televizyonuna konuşan ABD’nin BM Daimî Temsilcisi Nikki Haley’e, Suriye’nin İdlib şehrinde yapılan sarin gazlı katliama Tomahawk’lı cevap verilmesinin ardından ABD’nin ne gibi yeni adımlar atacağı soruldu. Haley, soruya “Burada bir mesaj verilmek istenmişti. Suriye’nin geleceği burada rol alan aktörlere bağlı. Bu çok komplike bir durum. Bu krizin kolay bir çözümü olmadığını biliyoruz. Burada ateşkesi güçlendirmeye odaklanıyoruz. Müttefiklerimizi desteklemeye odaklanmayı düşünüyoruz. Türkiye, Ürdün, Irak arkalarında olduğumuzdan emin olmalılar. Ardından siyasi çözümün gelmesini desteklemeliyiz. Aslında gerekli olan şey budur. Bunlar birlikte gelir. Cenevre görüşmelerinin devam etmesini, ilerlemesini başarı sağlanmasını umuyoruz” cevabını verdi. Haley, Suriye’de siyasi çözüm için baskı yapacağını belirterek “Biz ‘ne olursa olsun barış olsun’ demiyoruz. Hiçbir şekilde İran’ın nüfuzuyla barış geleceğine bakmıyoruz. Hiçbir şekilde Rusya’nın Esad’ı korumasıyla barış olacağına inanmıyoruz. Hiçbir şekilde Suriye hükûmetinin başında Esad’ın olduğu bir barışı görmüyoruz” dedi. 

YENİ YAPTIRIMLAR GELEBİLİR
“Biz bundan çok daha fazlasını yapabilecek kapasitedeyiz. Umarız daha fazlasını yapmak durumunda kalmayız” diye konuşan Temsilci Haley, Trump’ın Rusya ve İran’a  yaptırım uygulamayı planladığını belirtti. 

UÇAKLARIN YÜZDE 20’Sİ İMHA
ABD Savunma Bakanı James Mattis ise yaptığı açıklamada, “Şayrat saldırısında Esad rejiminin operasyonel uçaklarının yüzde 20’sini imha ettik. Suriye hükümetinin bir daha kimyasal silah kullanması akılsızca olur” dedi.

OLURSA YİNE VURURUZ
ABD kanadından bir uyarı da Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’dan geldi. Spicer da Suriye rejimine mesaj verdi: Eğer bebeklere kimyasal silahla saldırır, masum insanlara karşı varil bombası kullanırsanız, Başkan Trump’tan cevap göreceksiniz.
Washington İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...