Son dakika! Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GÜNDEM Haberleri

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ve AFAD'ın duyurusuna göre saat 13.27'de gerçekleşen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Çevre illerden de hissedilen deprem sonrası AFAD'dan yapılan ilk açıklamada olumsuz bir durum olmadığı ve saha tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, deprem sonrası yaptığı açıklamada “Artçılarda düzenli bir azalma olmadı, bunun 2 yıl daha süreceğini bekliyoruz, her 3 dakikada artçı oluyor." dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay'da yaşanan depremlerle beraber Türkiye adeta beşik gibi sallanırken artçı depremler de etkisini sürdürüyor.  Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  AFAD, Merkez üssü Bor ilçesi olarak açıklanan 5.3 büyüklüğünde depremin saat 13.27'de 7 km derinlikte gerçekleştiğini duyurdu.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Saat 13.27'deki depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı  Konya, Mersin, Aksaray'ın da aralarında bulunduğu çevre illerden de hissedildi.  Paniğe neden olan depremle ilgili olumsuz bir durum henüz bildirilmedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin yaptığı açıklamada  "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1629430081931161600

4 AYDAKİ SARSINTI 17 GÜNDE OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntını yaşandığını açıklamıştı. Yaklaşık 4 ayda kaydedilebilecek deprem sayısının 17 günde gerçekleştiğini anlatan Tatar, ortalama 3 dakikada bir artçı sarsıntı gerçekleştiğini söyledi.

ARTÇILAR 2 YIL DAHA SÜRECEK

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, “Bölgede 9.470 artçı sarsıntı kaydedildi. Artçılarda düzenli bir azalma olmadı, bunun 2 yıl daha süreceğini bekliyoruz, her 3 dakikada artçı oluyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Niğde’deki depremler bize şunu gösterdi, büyük depremlerden sonra hasarlı binalardan uzak durmak lazım. Hasarlı binalarda eşya alınması konusunda ısrarcı olmamak lazım. 6 Şubat’taki depremzedelerden sonra vatandaşlarımız travma yaşanıyor. Vatandaşlarımıza sakin ve soğuk bir şekilde sürecin içinde yer almalarını talep ediyoruz.” dedi.

Son dakika! Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem
AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, “Artçılarda düzenli bir azalma olmadı, her 3 dakikada artçı oluyor"

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bor merkezli depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Fuat Oktay, "Ekiplerimiz sahada, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu an için olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/Kandilli_info/status/1629429631093821440

SON DEPREMLER

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...