Sıfır noktaya lojistik üssü

Düzenleyen:
Sıfır noktaya lojistik üssü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Suriye’deki mağdur halka her türlü yardımda bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kaynak, bu çerçevede sınıra sıfır noktasında bir lojistik depo yapıldığını söyledi.

Buket Güven ANKARA
TİKA’nın yıllık koordinasyon toplantısı çerçevesinde basın mensupları ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Başbakan Yardımcısı Kaynak, CHP’nin Yüksek Mahkemeye başvurmama kararı ile ilgili bir soruya “CHP ilk defa doğruyu bulmuş.  Millet için yapılan anayasa değişikliğini milletin kararına bırakması çok isabetli oldu.  Söz de karar da milletindir” dedi.  Anayasa Mahkemesinin zaten sadece şekil yönünden inceleme yapabileceğine dikkati çeken Kaynak “Çok isabetli çok doğru yere geldi CHP” diye konuştu.
FETÖ MODERN SÖMÜRGECİ
FETÖ’nün Afrika ve Balkanlardaki faaliyetlerinin önlenip önlenmediği yolundaki soruya ise Kaynak “Bunlar modern sömürgecilik için gitmişler. Önemli ticari faaliyetleri var. Pamukta, kömürde çok etkinler.  Neticeyi çok kısa sürede almak mümkün değil” şeklinde konuştu. 
İSRAİL-FİLİSTİN’E GİDECEĞİM
TİKA’nın 150 ülkede 54 ofisinin hizmet verdiğini belirten Kaynak, Türkiye’nin 2015 yılında 3,9 milyar dolar dış yardımla en cömert ülke sınıfında yer aldığını hatırlattı. Kaynak, önümüzdeki dönemde İsrail-Filistin’i kapsayan bir ziyaret gerçekleştireceğini de dile getirdi. Kudüs’teki Osmanlı eserlerinin TİKA tarafından onarılması için bir çalışma başlatacağını ifade eden Kaynak, TOBB’un da Erez Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi sonrasında eleman yetiştirilmesi için buraya bir meslek okulu kurmayı planladığını söyledi.
Kaynak, Türkiye’nin Suriye’deki mağdur halka her türlü yardımı yaptığını yine bu çerçevede sınıra sıfır noktasında bir lojistik depo yapıldığını söyledi. Bu depoda soğuk hava depoları, un depolarının yer alacağını ifade eden Kaynak, büyük miktardaki yardımların örneğin bir çuval unun bu depoda küçük paketlere bölüneceğini ve insanların daha kolay yardıma ulaşacağının altını çizdi.
VEKİLLERDEN 752 BİN TL
Halep’teki insani drama karşı AK Parti milletvekillerinden 752 bin lira toplandığını açıklayan Kaynak, bu çerçevede 10 bin paket yardımın yakın zamanda dağıtılacağını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Kaynak, bir soru üzerine TİKA’nın Gazze Koordinatörü’nün İsrail tarafından gözaltına alınmasını “Bunun neden olduğunu da iletmediler. Hoş bir durum değil. Ama biz öfke ile değil sabır ve akıllı bu sorunun çözülmesini istiyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...