Memur ve emekli zammı teklifi Meclis'te!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu. İşverene 400 liralık asgari ücret desteği de teklifin içinde.

TBMM Başkanlığına  memur zamları ve en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL olmasına ilişkin teklif sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve 58 milletvekilinin imzasını taşıyan teklife göre, memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacak. Asgari ücret desteği 400 TL’ye çıkarılıyor. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’ye yükseltiliyor.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 LİRAYA YÜKSELDİ

Ek zam haberini AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini, 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM YÜZDE 30 OLDU

Memur ve emekli maaşları için yüzde 25 olarak açıklanan maaş zammı bir gün sonra yüzde 30'a çıkarıldı.

Memur buluşmasına giderken, ilgili bakanlara bu oranı daha da yukarı çıkartacak formüller bulmaları için talimat verdiğini aktaran Erdoğan, "Yürütülen çalışmalar sonunda, başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının, yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500

"En düşük emekli maaşı tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların yılın ilk altı ayına ait zamlar olduğunu, yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...