Bakan Tekin: Öncelikli hedefimiz öğretmen yetiştirmek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Tekin: Öncelikli hedefimiz öğretmen yetiştirmek

Eğitim Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “YÖK ile ortak çalışıyoruz. Öğretmen yetiştirmeyle ilgili süreci lisans eğitiminden başlayıp aday öğretmenlik sürecini tamamlayıp öğretmen olarak atanmasından sonrasına kadar birlikte koordine edeceğiz” dedi.

AKİF BÜLBÜL'ÜN HABERİ - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, 20 yıldır eğitim camiasının içinde olduğunu belirterek “En öncelikli işimiz öğretmen yetiştirmek” dedi.

"BÜTÜN SÜREÇLERİ KOORDİNE EDECEĞİZ"

Bu konuda YÖK ile ortak çalışma içine girdiklerini aktaran Bakan Tekin “Öğretmenlerin istihdamı öncesinde yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi, istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimlerle niteliklerinin arttırılması konusunu önemsedik. Projeksiyonumuzu hayata geçirebilirsek Türkiye’deki eğitim sistemine çok ciddi katkı yapacağına inanıyorum. Yükseköğretim Kurulu ile bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Öğretmenlerin lisans eğitiminden adaylığa, atanmalarından sonrasına kadar bütün süreçlerini koordine edeceğiz. Müsteşarlığım döneminde başlattığımız proje okullarına ilişkin çalışmaları yakından takip ettim. Mesleki ve teknik eğitim veren liselerin yanı sıra spor ile sanat gibi alanlarda da eğitimi olan liseler çok önemli” diye konuştu.

Bakan Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki öğrencilere ilişkin ise şunları söyledi: "Yakınlarını, ailesini kaybetmiş öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı hazırlanmasının çok da mümkün olmayacağını düşündük. Bu sebeple depremden ağır yara alan beş il ve iki ilçemizdeki öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yapmaya karar verdik, sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan ürettik. Bu okulları tercih edecek diğer öğrenciler, herhangi bir hak kaybına uğramayacak. Afet bölgesinde görev yapan öğretmenlerimize de desteklerimizi sürdüreceğiz, hizmet puanlarını artıracağız."

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sana ne bana ne 8 Temmuz 2023 09:18

Niye şimdi bir sürü öğretmenler var onlar öğretmen değil mi madem öyle iyiydi şimdiye kadar öğrencilerin hepsi cahil mi kaldı

Ayse 8 Temmuz 2023 08:59

Yetişmiş atanamamış öğretmenlernolacak

Sonraki Haber Yükleniyor...