Füzeler art arda fırlatıldı: Japonya'dan BM'ye toplantı çağrısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Füzeler art arda fırlatıldı: Japonya'dan BM'ye toplantı çağrısı
DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, iki yeni füze denemesi daha yaptı. Güney Kore ve Japonya tarafından açıklanan denemelerin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne doğru gerçekleştiği öğrenildi.

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin, balistik füze denemeleri yaptığını duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Kuzey Kore balisitk füzeleri, yerel saatle 06.59 ve 07.10'da Japon Denizi yönüne fırlattı.

BM'YE ÇAĞRI

Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düşen kısa menzilli balistik füzeler (SRBM), bölgede seyir halindeki unsurlarda hasar oluşturmadı.

Başbakan Kişida Fumio, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyini, Kuzey Kore'nin denemeleri gündemiyle toplantıya davet ettiklerini söyledi.

PEKİN'DEN KUZEY KORE YÖNETİMİNE PROTESTO

Denemeler sonrası Tokyo hükümetinin, Japonya'nın Pekin Büyükelçiliği vasıtasıyla, Kuzey Kore yönetimini protesto ettiği kaydedildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da füzelerin Sukchon bölgesinden fırlatıldığını, ilkinin 390 ve ikincisinin 340 kilometre havada yol aldığını duyurdu.

2022'de 37 denemede çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatan Kuzey Kore'nin bu denemesi, 2023 başından bu yana üçüncü olarak kayda geçti.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...