F-16’lara Biraz daha dursun talimatı gelmiş

Düzenleyen:
F-16’lara Biraz daha  dursun talimatı gelmiş

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi günü Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede dikkat çeken ayrıntılar çıkmaya devam ediyor.

Ebru Karatosun ANKARA
Darbe girişimi günü Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede dikkat çeken ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. Kalkışma gecesi Eskişehir Birleşik Hava Harekat Merkezi cuntacılardan temizlendikten sonra Akıncı Üssü aranarak F-16’ların geri çağrılması talimatı verildi. Ancak Eskişehir’in bu talimatına cuntacı Yarbay Hakan Karakuş’un “Şimdilik bekleyin, biraz daha dursun” diye karşılık verdiği iddianameye yansıdı. İddianamede, normalde Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uçuş yapacak uçakların rotaları, pilot isimleri ve uçak numaraları ‘rapcon ekranına’ düştüğü ancak darbe girişimi sırasında uçuşların hiçbirisinin muharebe yönetim sistemine girilmediği vurgulandı. İddianamede darbe girişimi günü Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Veysel Kavak tarafından özellikle nöbetçi olması talep edilen Personel Başkanlığı’nda görevli Binbaşı Eyüp Has’ın FETÖ mensubu askerlerin nizamiyeye girmesine izin verdiği de anlatıldı. İddianamede, darbe girişimi başlamadan önce Kavak’ın Has’ı odasına çağırarak, “Hemen kışlanın emniyet tedbirlerini gözden geçiriyorsun, nizamiyelere git bak, senden ve benden habersiz kimse giriş yapmayacak” diye talimat verdiği kaydedildi. Bunun üzerine cuntacı Has’ın darbe karşıtı olan askerleri nizamiyeden içeriye almadığı bildirildi. İddianamede Akıncı 143. Filoda pilot olan cuntacı Buğra Baldan’ın da15 Temmuz’da gazinolar bölgesinde beklediği ve darbe girişimi için kendisi tarafından bir WhatsApp grubu kurulduğu ifade edildi. FETÖ’cü askerlerin yer aldığı grup mesajlarında darbe girişimi sırasında yazdıkları ortaya çıktı. Baldan’ın saat 22.30’da gruptan ‘Hayatımda böyle sevindiğimi hatırlamıyorum, kurtulduk’, ‘Meclisin kapatılması lazımdı şimdiye, saat 03.00’ü bekliyoruz’ ve ‘La sinkaf edecek şu paralel diyenleri de’ gibi mesajlar attığı belirlendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...