Ateş çemberi

Düzenleyen:
Ateş çemberi

SPOR Haberleri

Çeyrek finali garantileyen Fenerbahçe ve Anadolu Efes 4. sıra; Darüşşafaka Doğuş ise play-off’a kalmak için son viraja giriyor

THY Euroleague’de normal sezon bugün ve yarı oynanacak maçlarla tamamlanacak. Çeyrek finali garantileyen Fenerbahçe ve Anadolu Efes 4. sıra; Darüşşafaka Doğuş ise play-off’a kalmak için mücadele edecek. Play-off’a kalacak son takımın belirleneceği son haftada 4. sıra için büyük bir çekişme yaşanacak. Geçen sezonun finalisti Fenerbahçe, normal sezonun son haftalarında büyük bir düşüş yaşadı. Son 3 maçını kaybederek 4. sıradaki yerini kaybeden ve 7’nciliğe kadar gerileyen sarı-lacivertliler, play-off öncesi saha ve seyirci avantajını yakalama şansını oldukça zora soktu. Fenerbahçe’nin aksine bir performans ortaya koyan Anadolu Efes ise ligdeki son 4 maçını kazandı. Son hafta lider Real Madrid’e konuk olacak Anadolu Efes’in 4. olma ihtimali matematiksel olarak devam ediyor.
Daçka kazanırsa turlayacak
Ligde 7 takım çeyrek finale çıkmayı garantilerken, play-off’a kalacak son takımı Darüşşafaka Doğuş-Kızılyıldız maçı belirleyecek. Geride kalan 29 maçta 15 galibiyet alan temsilcimiz, 8. Kızılyıldız’ın galibiyet gerisinde bulunuyor. Darüşşafaka Sırp ekibini yenerse rakibinin ikili averajda üstünde bulunduğu için play-off’a kalacak ve bunu tarihinde ilk kez başaracak. Ayrıca, yeşil-siyahlıların ligi 8. bitirmesi durumunda Türk basketbol tarihinde ilk kez 3 Türk takımı aynı anda bu organizasyonda çeyrek finale adını yazdıracak. Bu maçın galibi play-off’ta normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Real Madrid’in rakibi olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...