Erdoğan: Kılıçdaroğlu darbeci hainlerle görüşmüş

Düzenleyen:
Erdoğan: Kılıçdaroğlu darbeci hainlerle görüşmüş

GÜNDEM Haberleri

“Tankların yanına gidip darbecilerle konuşuyor sonra ayrılıyor. Bilseydim Yenikapı’ya davet etmezdim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM, TRT FM ve bazı yerel radyoların ortak yayınında Gezegen Mehmet’in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir televizyon kanalında yaptığı söyleşide “Haber gelseydi, ben havalimanından ayrılmaz, orada beklerdim” dediğini hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun daha önce de “Darbe olsa ilk defa tankın üzerine ben çıkarım” dediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi 23.15-23.30 aralarında Atatürk Havalimanı’nda olduğunu ifade ederek, kendisinin o sıralarda Marmaris’te bulunduğunu, facetime ile “halkı meydanlara çağırdığını” hatırlattı. 
Erdoğan: Kılıçdaroğlu darbeci hainlerle görüşmüş
DEMEK Kİ DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Havalimanına 03.00-03.30 sıralarında geldiğini belirten Erdoğan, “Fakat çok ilginçtir, VİP’te beyefendi. NTV’deki programda, ‘Eğer bizi haberdar etseydiler, ben beklerdim.’ diyor. Fakat çok daha ilginci, şimdi yeni düştü bunlar, VİP’teki bütün kameralara takıldı, o kameralarda tankların yanına Kılıçdaroğlu’nu alan araba geliyor ışıldaklarıyla falan özel, tanklardaki ve onların yanındakilerle görüşmeler yapıyor. A Haber’in yayınlarında bu görüntüler var. Ondan sonra onlar, çıkıp Bakırköy Belediye Başkanlığına geliyor” diye konuştu. “Darbecilerle bir teması mı söz konusu?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti: “Teması söz konusu. Işıldakları olan araçlarla geliyorlar, tankların etrafında, iki tanktan bahsediyorlar, onlarla orada görüşmeyi yapıyor ve o görüşmeden sonra oradan ayrılıyor. Demek ki danışıklı dövüş. Öbür tarafta, bizim Safiye bacımızı bu alçaklar, namussuzlar, tankların yanına geldiği zaman elinden tutuyorlar, telefonunu alıyorlar, savuruyorlar, kendisini itiyorlar, kakıyorlar, taciz ediyorlar, bu tür şeyleri yapıyorlar ama Kılıçdaroğlu beyefendiye anlaşmış olarak, ‘Hadi sen gidebilirsin.’ diyip ona yol veriyorlar. Vatandaşlar öbür tarafta Devlet Konukevi’nin olduğu yerde, orada on binlerce insan var. Niye oraya gitmiyorsun? ‘Beni çağırsaydı giderdim.’ diyor, bırak yalanı, hayatın yalan. Sen oradan Bakırköy’e gidiyorsun.” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanında böyle iletişim kurduğunu bilseydiniz davet eder miydiniz?” sorusu üzerine, “Kesinlikle davet etmezdim. Niye? Darbecilerle anlaşmış olan birisini nasıl davet ederim? O gece orada durmadan bastırıp Bakırköy’e giden birisini nasıl davet ederim?” diye konuştu.
Erdoğan: Kılıçdaroğlu darbeci hainlerle görüşmüş

Bizde asla ayrım yoktur
“Hiçbir ilimize üvey evlat muamelesi yapmadık, yapmayız. Bizde Alevi-Sünni, Türk, Kürt ayrımı yok. Ey Kemal. Bizim farkımız bu”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyen Kılıçdaroğlu’na “Ya sen nasıl bir adamsın? İnsanda biraz yüz olur. Kılıçdaroğlu kasetle geldin bu yere kasetle gideceksin” dedi.
Çorum’da referandum mitinginde konuşan Erdoğan, CHP liderinin 80 milyondan özür dilemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: 

Sen nasıl bir adamsın?
“Delikanlıca hatasını kabul etmek varken yeni yalanların peşine takılıyor. Ya sen nasıl bir adamsın? İnsanda biraz yüz olur. İnsanda 249 şehide karşı saygı olur. İnsanın gece boyu sokaklarda tanklara göğsünü siper edenlere karşı saygı olur. Ha sen o gece kaçtın kurtuldun. Bak Tayyip Erdoğan vatandaşlarıyla birlikte F16’lar üzerimizden geçerken biz Yeşilköy’de oturduk operasyonu yönettik. Ertesi gün öğlene doğru bu iş bitirildi. 
Bunlar tıpkı freni patlamış kamyon gibi. Ne yöne gittiklerini bilmiyorlar. Diyet borçlarını ödemek için bir gün FETÖ’cü oluyorlar diğer gün bölücü terör örgütüyle arkadaşlık yapıyor. Acaba bu zat şehit ailelerin ve binlerce gazimizin yüzüne nasıl bakacak? Onların karşısında hangi yüzle çıkacak. Bunlar milletten utanmıyor, çekinmiyor, ne söylersek söyleyeyim idrakleri açılmıyor.”

KAÇTIĞI TESCİLLENDİ
Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye’de darbe olsa tankın üzerine ilk defa ben çıkarım’ sözünü hatırlatıp şunları kaydetti: “Gazetelerde okudunuz değil mi? VIP’ten nasıl kaçtığını görüyorsunuz. Saat 23.15 kaçıyor. Bende yaklaşık 03.30 gibi oradaydım. Neden kaçtın. Bu iş kürekle değil yürekle olur”
Hiçbir şehre üvey evlat muamelesi yapmadıklarını, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, İzmir’e yatırım yaparken Çorum, Yozgat, Amasya’yı ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, 81 ilin tamamının gözlerinde eşit, denk olduğunu vurguladı. Erdoğan, dili, bölgesi, etnik kimliği ne olursa olsun 80 milyonun tamamına aynı nazarla baktıklarına işaret ederek “Bizde Alevi, Sünni ayrımı yok. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza ayrımı yok. Bizde 80 milyon aynı. Çünkü biz yaratılanı, Yaradan’dan ötürü seviyoruz ey Kemal. Bizim farkımız bu” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...