FETÖ’cüler darbeye balyozla gitmiş

Düzenleyen:
FETÖ’cüler darbeye balyozla gitmiş

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda (KKK) yaşananlara ilişkin iddianameyi tamamladı.

Ebru Karatosun ANKARA -  7 general, 19 albay, 9 yarbay, 39 binbaşının yer aldığı 150 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 132’sinin tutuklu, 12’sinin firari ve 6’sı hakkında adli kontrol kararı bulunan şüphelilere 436 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında bulunan eski KKK Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha yer aldı. Darbe girişimi sırasında ‘emir-komutanın’ kendisinde olduğunu söyleyen Caha’nın iddianamede darbe girişimini yönettiği anlatıldı. İddianamede Caha’nın KKK Cari Harekât ve Komuta Kontrol Daire Başkanı cuntacı Tuğgeneral Âdem Boduroğlu’yla Harekât Merkezini ele geçirdiği, daha sonra tüm birliklere sözde sıkıyönetim emirlerini gönderdiği, emirlere uymayan birliklerin de cezalandırılacağı yönünde mesajlar yayımladığı ifade edildi.
İddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda şüpheli personelin olay günü mesai bitimine görev yerlerini terk etmeyerek, mesaiden ayrılan-izinde olan örgüt üyelerini ise mesaiye çağırdıkları anlatıldı. İddianameye göre, örgüt üyesi olmayan nöbetçi heyeti de darbe girişimi başlamadan önce idari izinli oldukları söylenerek zorla kışla dışarısına çıkarıldı. Şüphelilerin 15 Temmuz günü Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın kalbi olan karargah binasını akşam saat 22:00 sıralarında ele geçirerek kendilerine Yurtta Sulh Konseyi tarafından verilen görevi yerine getirdiği belirtildi.
 İddianamede, şüpheliler arasında yer alan Binbaşı Uğur Bahtiyar’ın olay gecesi kışlaya gelirken yanında kilitli kapıları kırmak amacıyla bir adet balyoz ile rehin alınacakları bağlamak için ip getirdiği belirlendi. Şüphelinin aracında ele geçirilen söz konusu balyoz ve iplerinin adli emanette tutulduğu kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...