Erdoğan iddiasını tekrarladı: Ezber bozmaya devam edeceğiz

Erdoğan iddiasını tekrarladı: Ezber bozmaya devam edeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "Batılı kaynaklara inanıp medeniyetiyle alay edenler sadece kendilerini küçültürler. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ABD kıtasına Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanlar ulaştı" sözlerinin kendi iddiası olmadığını belirterek, "Bu, birçok ilim erbabının eserlerinde yer alır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasında, 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatıldığını, lise kısımlarına da katsayı engelinin getirildiğini hatırlatarak, "Bu okulların kapılarına vurulan kilitleri tek tek söktük. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim alıyor. Yani öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" dedi. nbsp;


Gençlerden bu okullara "sımsıkı sahip çıkmasını" isteyen Erdoğan, "Gelecekte birileri çıkıp da Allah göstermesin, bu okulları yine kapatmak isterse, abilerinizden, ablalarınızdan aldığınız emanetin ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum" dedi. nbsp;


Cumartesi günü düzenlenen ''Latin Amerika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi''ndeki konuşmasında Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söylediğini hatırlatan Erdoğan, ''Bu yeni bir iddia değil, hatta şu anda Almanya'da yaşayan Prof. Fuat Sezgin'in kendi eserlerinde de bu yerini almıştır. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar, delillerini de ortaya koymuş durumdalar. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan, konuşan ilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle bunu o gün orada ifade ettim. Ama bakın enteresan bir şey oldu. Bu işin uzmanlarından önce, bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce, maalesef ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden buna itiraz etmeye başladılar'' dedi. nbsp;
Sadece gençlerin değil, koca koca adamların da itiraz etmeye başladığını ifade eden Erdoğan, ''Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hâlâ inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. İşte bu, özgüven eksikliğidir. Onun için taş üstüne taş, bugüne kadar koyamadılar. Kendisine, kendi tarihine, kendi milletine yabancılaşmadır bu. Batılı kaynaklara, haşa ayet gibi inananlar, kendi medeniyetinin, kendi ilim insanlarının iddialarıyla alay edenler sadece kendilerini küçültürler. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu'' dedi.
Tarihin objektif bir biçimde yazılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Bilim tarihi eğer tarafsız bir şekilde yazılsa, Doğu'nun, Ortadoğu'nun, İslam coğrafyasının bilime ve sanata olan katkılarının bilinenden çok daha fazla olduğu da ortaya çıkar. Cumhurbaşkanı olarak aziz milletimizin başka milletler karşısında ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılmış bir tarihin, bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına rıza gösteremem. Biz tarihte yaptık, bugün de yaparız. Yarın çok daha iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.
Erdoğan iddiasını tekrarladı: Ezber bozmaya devam edeceğiz

155 OKULUN TOPLU AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde toplam 460 milyon liraya mal olan 155 eğitim tesisinin toplu açılışını yaptı. Ellerindeki cep telefonlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüntüleyen öğrencilerin yoğun tezahüratları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler açılışın ardından sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.
Erdoğan iddiasını tekrarladı: Ezber bozmaya devam edeceğiz



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...