Amerika'ya Müslüman mührü!

Amerika'ya Müslüman mührü!

GÜNDEM Haberleri

Sadece Türk tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin değil, Amerikalı bilim adamlarından Prof. Barry Fell de Amerika'yı Müslümanların keşfettiğine işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Amerika'yı Kristof Kolomb değil Müslümanlar keşfetti" şeklindeki sözleri siyasetin gündemine oturdu. Muhalefetler bu çıkışı komik ve yersiz buldu. İspanyollar ise 'İspat edin' çağrısı yaptı. Oysa, bu gerçek yerli ve yabancı birçok bilim adamı tarafından dile getirildi. Bunlardan biri, dünyaca ünlü bilim adamlarımızdan Prof. Dr. Fuat Sezgin. Halen Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan ve Goethe Üniversitesi Arap ve İslam Tarihi Bilimleri Enstitüsü Başkanlığını yapan Sezgin, yanlış bilgilerin insanlığa yayıldığını söyledi.
Prof. Dr. Sezgin, AA'ya yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: "İslam coğrafyası üzerinde 26 yıl çalıştım ve fikirler geliştirdim. Amerika'yı Kolomb'dan önce Müslümanların keşfettiğini yazdım. Müslümanların Amerika'ya ulaştıklarına yüzde yüz eminim. Hatta Müslümanlar birkaç yüz sene Amerika'nın haritasını yapmakla uğraştı. Şu an kullanılan Afrika, Asya ve Avrupa'ya ilişkin tüm dünya haritaları, Müslümanlar tarafından yapıldı. Vasco da Gama da Müslümanlara ait haritalarla Hindistan'a ulaşabildi."
Sadece Prof. Dr. Sezgin değil. Prof. Barry Fell ve Prof. Brent Kennedy gibi Amerikalı bilim adamlarının benzer görüşleri var. Tarih ve Düşünce dergisi, Kasım 2005 sayısında Amerika'nın Müslümanlar tarafından keşfedildiğini kapak konusu yapmıştı. Araştırmacı Yazar Uğur Yıldırım'ın kaleme aldığı makalede, özetle şu bilgilere yer verilmişti:
Müslümanlar öğretti: Amerika kıtasını Kristof Kolomb'un keşfettiği söylenir. Oysa Kolomb'un oğlu, Avrupa'nın batı istikametinde de deniz yoluyla gidilebileceğinin imkân dahilinde olduğunu babasının Cenova'ya gelen Müslüman gemicilerden öğrendiğini nakletmişti.
ÖNCE İSPANYA'YA ULAŞTILAR: Prof. Brent Kennedy, dedelerinin İngiliz ve İrlandalı olduğunu zannediyordu. Akdeniz Anemisi hastalığına yakalanınca şüphelendi ve köklerinin Lübnan'dan Türkiye'ye ve Doğu Afrika'ya kadar uzandığını öğrendi. Defalarca Türkiye'ye geldi. 7. yüzyılda Arap ve Berberî askerlerden oluşan Müslüman ordusunun İspanya'yı ele geçirip buradan Amerika'ya göç ettiklerini savundu.
DİLLERİ AYNI:?Dil âlimleri Kolomb'dan evvelki zamanlarda Kızılderililerin dillerinde Arapça asıllı kelimelerin bulunduğunu ortaya çıkardı. Kolomb, Küba kıyılarında havlamayan köpekler görmüştür ki, bunlar da Batı Afrika cinsi köpeklerdi. Yani eski dünya ile yeni dünya arasında seyrüsefer ilk olarak Müslümanlar tarafından kurulmuştu.
PARALARDA KELİME-İ TEVHİD: 1787'de Boston'da işçiler kazı yaparken bazı paralar buldu. Harvard Üniversitesi'nde incelenen paraların 9. ve 10. yüzyıllara ait Semerkand dirhemleri olduğu ortaya çıktı. Dirhemlerin üzerinde "La ilahe illallah, Muhammedun Resulullah ve Bismillah" yazılıydı.
ALLAH'IN ADIYLA: Nevada'daki kazılarda bir kaya üzerinde 7. yüzyılda kullanılan kûfî yazı ile "Allah'ın adıyla", "Muhammed Nebiyallah" "Şeytan bütün yalanların kaynağıdır' yazıları tespit edildi. ABD Bilim Sanat Akademisi üyesi Prof. Barry Fell'e göre burada 7. ve 8. yüzyıllarda Müslümanlar yaşıyordu.
DENİZCİLİK OKULU KURDULAR:?Kaliforniya Üniversitesi'nden arkeologlar Prof. Robert Heizer ve Prof. Martin Baumhoff yaptığı kazılarda Nevada'da İslam ve bilimin özellikle denizciliğin okutulduğu bir okulun varlığını tespit etti. Yani Hazreti Osman ve Hazreti Ali döneminde Müslümanlar, Amerika kıtasında denizcilik dersi veriyordu.
KEŞFE BAŞLADILAR: Arap tarihçi ve coğrafyacı Mesudî (ö.956) "Müslümanlar Hazreti Muhammed'in vefatından 15 sene sonra Hazreti Osman devrinde İspanya'ya girdikleri zaman, önlerine nihayetsiz Atlantik Okyanusu çıktı. Hemen keşiflere başladılar" diye yazdı.
MISIRDAKİ TÜRK İSİMLERİ: Tahıllardan mısırın anavatanı Amerika. Mısır, batı Afrika kıyılarından hacılar vasıtasıyla Mısır'a getirilmiş, oradan Türklerle tanışmıştı. Bunlar Kristof Kolomb'dan önce cereyan etmişti. Mısır, Avrupa dillerine Grano Turco (İtalyanca), Triticum Turcicum (Hollandaca), Trigo de Turkina (İspanyolca), Turkish Heude (İsveçce), Turkie Cornes (Fransızca) ve nihayet Türkishes Korn (Almanca) şeklinde söylendi.
GERİ DÖNMEDİLER: Memlükler dönemi tarihçilerinden İbn Fazlullah el-Ömerî, Mesâlik el-Ebsâr isimli eserinde Mısır prensinin 3 bin kayıkla bir daha dönmemek üzere Amerika'yı keşfe çıktığını yazdı.
Amerika'ya Müslüman mührü!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...