Deprem bölgelerinden kaçış var! Beş günde 25 bin kişi Adıyaman'ı terk etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem bölgelerinden kaçış var! Beş günde 25 bin kişi Adıyaman'ı terk etti

GÜNDEM Haberleri

Depremde büyük hasar gören Adıyaman’da halk yeni bir hayat için şehri terk ediyor. Havalimanına akın eden vatandaşlar için yarım saatte bir İstanbul ve Ankara’ya ücretsiz uçak kalkıyor.

MAHMUT ÖZAY & FERHAT EKİNCİ / ADIYAMAN - Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin yerle bir ettiği on ilden biri de Adıyaman... Birçok evin yıkıldığı, ayakta kalmayı başaranlarının da oturulacak durumda olmadığı Adıyaman’da halk, şehri terk etmek istiyor. Havalimanına akın eden vatandaşlar genellikle İstanbul ve Ankara’ya gönderilirken, yoğun talep olması hâlinde farklı şehirlere de uçuşlar düzenleniyor. Beş günde 25 bin kişi Adıyaman’dan ayrıldı.

METRELERCE KUYRUK OLUŞUYOR

Tamamen ücretsiz yapılan uçuşlar için vatandaşlar, havalimanında uzun kuyruklar oluşturuyor. Akrabalarının yanına gitmeyi planlayanlar için ortalama her yarım saatte bir uçak kalkıyor. Oluşabilecek aksaklıklar için güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu havalimanında vatandaşlara günün her saatinde sıcak yemek veriliyor. Ücretsiz uçuşlar sadece Türk vatandaşlarına yapılıyor. Adıyaman’dan çıkmak isteyen yabancı uyruklu kişiler ise otobüslerle otogara gönderiliyor.

“KALACAK YERİMİZ YOK, MECBURUZ”

“Babam ve annem ‘bu toprakta öleceğiz’ diyerek gelmiyorlar ama biz mecbur gideceğiz” diyen Mesut Gözer isimli vatandaş “Adıyaman’da baklavacılık yapıyordum. Dükkânımız tamamen yıkıldı. Günlerdir dışarıda yatıyoruz, çadır bulamadık. Çocuğum soğuk havada dışarıda uyuduğu için hastalandı. Önce uçakla İstanbul’a ardından otobüsle Bursa’ya geçeceğiz. Orada akrabalarımız bize bir yer ayarladı” şeklinde konuştu.

Deprem bölgelerinden kaçış var! Beş günde 25 bin kişi Adıyaman'ı terk etti

“ACIDAN KAÇIYORUZ”

Depremzede Mehmet Ali Şen de Adıyaman’ın yarısının enkaz altında kaldığını belirterek şunları söyledi: İş imkânlarımız kısıtlıydı şimdi tamamen yok oldu. Şehrin yüzde 50’si enkaz olmuş durumda. Buranın bir daha ayağa kalkması uzun sürecek. Cumhurbaşkanı’mız gereken her şeyi yapacağını söyledi onlara güvenimiz sonsuz. Çocukluğumuzun geçtiği sokaklar şimdi yok. Bu acının unutulması için buralardan uzaklaşıyoruz. Bu manzarada durmamın anlamı yok. Önce İstanbul’a oradan da akrabalarımızın yanına geçeceğiz.

“İKİ EVİMİZ DE YIKILDI”

Depremde hem merkezdeki evleri hem de köydeki evleri yıkılan Muhittin Yılmaz ise “Ailemden dört kişiyi kaybettik. Kalacak yerimiz yok. Dört kişi İzmir’de balık çiftçiliğinde çalışan oğlumuzun yanına gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...