Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan açıklama

/ Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün bir gazetede yer alan "Bekir Bozdağ'dan akrabasına 90 bin TL'lik kıyak" başlıklı haberle ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Cumhuriyet gazetesinde mavi kartlılar ile ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış Türk vatandaşlarından Türkiye üniversitelerinde okumaya hak kazanan 1. öğretim öğrencilerinden yükseköğrenim harcı alınmamasını düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı, 'Bekir Bozdağ'dan akrabasına 90 bin TL'lik kıyak' üst başlığı ile şahsımı karalamak ve kamuoyu önünde küçük düşürmek maksadıyla çarpıtılarak verilmiş olduğundan, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapma gereği doğmuştur" ifadelerini kullandı. Bozdağ, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başında hükümetin, birinci öğretimde okumaya hak kazanmış öğrencilerden yükseköğrenim harcının alınması uygulamasını kaldırdığını ancak ortaöğretimini yurt dışında tamamlayıp Türkiye üniversitelerinde okuma hakkı kazanmış vatandaşların bunun kapsamına alınmadığını anımsattı.
Bozdağ, açıklamasında şunlara yer verdi: "Türkiye üniversitelerinde okumaya hak kazanmış iki vatandaşımızdan birinden yükseköğrenim harcı alınmazken, diğerinden sırf 'ortaöğretimini yurt dışında tamamladı' diye yükseköğrenim harcı alınması, anayasamızda ifadesini bulan hukuk devleti ile eşitlik ilkelerine aykırıdır. Bizim yaptığımız, hukuk devleti ve eşitlik ilkelerine aykırılığı ortadan kaldırmak, diğer bir ifadeyle hukuk devletinin gereği eşitlik ilkesini bu konuda tam hayata geçirmektir. Bu düzenleme ile yapılan, doğru ve takdir edilmesi gerekli bir iştir. Yasaların ve diğer idari düzenlemelerin yapımında 'genellik ilkesi' temel esastır. Kapsamına kimlerin gireceği belli değildir. Düzenlemenin öngördüğü şartları haiz her Türk vatandaşının yararlanması esastır. Yükseköğrenim harcı ile ilgili yapılan bir düzenlemeden, kapsama giren bütün vatandaşlarımızın yararlanması normaldir. Bu düzenleme, benim veya bir başkasının akrabalarına kıyak çekmek için değil, hukuk devletinin ve eşitlik ilkesinin gereği olarak yapılmıştır. Devletin verdiği haktan yararlananlardan biri veya bazıları, düzenlemeyi yapanlara akraba olabilmesini engellemek mümkün değildir. Eğer bir düzenleme yapıldığında, bunu yapanların akrabalarının yararlanmasını istemiyorsak hiçbir düzenleme yapmamamız lazımdır." TBMM'de yapılan düzenlemelerden, şartları taşımak kaydıyla her Türk vatandaşı gibi bakanların veya milletvekillerinin akrabalarının da yararlanabileceğini ifade eden Bozdağ, açıklamasında şunlara yer verdi: "İşçiye, memura zam yapıldığında veya başka bir imkan sağlandığında, 'bunların arasında düzenlemeyi yapanların yakınları vardır' diye kimse 'kıyak' demeyi aklına dahi getirmez. Bunu, asgari ahlak kurallarına uymayı kendine prensip edinmiş hiçbir insan kıyak olarak anlamaz ve takdim etmez, edemez. Bekir Bozdağ'ın siyasi hayatı kamuoyu önünde olduğu gibi geçmişi de ortadadır. Bugüne kadar, gayri ahlaki ve gayri yasal hiçbir işin içinde olmadım, bundan sonrada asla olmam. Bu, Cumhuriyet nbsp;gazetesi gibi herkesin yararlandığı faydalı bir düzenlemeyi çarpıtanlardan veya müfterilerden çekindiğim için değil; sahip olduğum ahlakın, inancımın ve savunduğum fikrin gereğidir; hayat felsefemdir. Cumhuriyet gazetesini bu çarpıtma ve şahsımı karalayarak iftira atma haberinden dolayı kınıyorum, başta Cumhuriyet gazetesi okurları olmak üzere aziz milletimize şikayet ediyorum. Bu haberle ilgili olarak yasal yollara başvuracağım."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...