AK Partili Bostan'dan HDP ve PKK'ya çağrı: Şantajı ve silahı bırakın

AK Partili Bostan'dan HDP ve PKK'ya çağrı: Şantajı ve silahı bırakın

GÜNDEM Haberleri

Sürecin şantajlarla ilerleyemeyeceğini, yeni bazı şartların da öne sürülmeyeceğini dile getiren Bostancı, "HDP şantajı, PKK da silahı bıraksın" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kobani eylemlerinin çözüm süreci için bir şantaj malzemesi olarak kullanıldığını söyledi. Gazetemize konuşan Bostancı hem HDP hem de PKK'yı uyardı. İşte Bostancı'nın sözleri: Çözüm süreci bu coğrafyada Türk ve Kürtlerin kaçınılmaz güzergâhı. Çözüm sürecinden memnun olmayan, gerilimi daha olumlu gören, kendi varlıklarını buna bağlayan çevreler karışıklıktan memnunlar. Terör örgütü kendi varlığını devam ettirmesi için gerilime ihtiyacı var. Tuhaf bir ilişki var. Siyasetin içinde çözüm sürecine karşı olanlar fena halde heyecana kapılıyorlar. 'Haklı olduğumuz anlaşıldı' diye siyasi getiri bekliyorlar. Süreci sınır ötesi bir durumla ilişkilendirmek kimseye fayda sağlamaz. Dışarda ne yaparsa yapar örgüt, ama içerde silah bırakılacak bunun yolu bu... Kobani gibi olayları şantaj unsuru olarak kullanmak bir yol olursa yarın bir gün Türkiye'nin dışında bir başka olayı yine şantaj unsuru kullanabilirler. Herkes aklını başına alsın. Sonradan bu ortak akla bir takım eklemeler yapmak doğru değil.
ERCAN GÜRSES ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...