Zorunlu arabuluculuk 1 Eylül’de başlıyor

- Güncelleme:
Zorunlu arabuluculuk 1 Eylül’de başlıyor

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül’de başlayacak olan ‘kira davalarında zorunlu arabuluculuk’ uygulaması sayesinde tarafların daha az masrafla, daha hızlı ve barışçıl bir yöntemle uzlaşmalarının sağlanacağını ve bu sayede mahkemelerin iş yükünün de azalacağını kaydetti.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Bakan Tunç “İş hukukundan doğan davalar, ticari davalar ve tüketici davalarında uygulanan zorunlu ara buluculuk kapsamına 1 Eylül itibarıyla kira davalarının yanı sıra kat mülkiyetinden doğan davalar, komşuluk hukukundan doğan davalar, ortaklığın giderilmesine ilişkin davalar da alınıyor. Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye intikal etmeden ara buluculuk yoluyla çözüme kavuşması, hem zamandan hem de diğer konulardan tasarruf edilmesini sağlayacak” dedi.

Taraflar, 1 Eylül’den itibaren, dava açmadan önce arabulucuya müracaat edebilecek. Başvurular adliyelerdeki ara buluculuk bürolarına ücretsiz bir şekilde yapılacak. Başvurularda; yargı gideri, harç, tanık, bilirkişi ücreti gibi kalemlerde ödeme alınmayacak. Ara buluculuk görüşmeleri 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Zorunlu durumlarda bu süre, ara bulucu tarafından en fazla 1 hafta daha uzatılabilecek. Görüşmeler sonrasında anlaşma sağlanamaması hâlinde dava açılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...