Yerinde Dönüşüm Malatya’dan başlıyor

- Güncelleme:
Yerinde Dönüşüm Malatya’dan başlıyor

Ekonomi Haberleri

Yerinde Dönüşüm uygulamasında güncel başvuru sayısının 92 bin 764 olduğunu belirten Bakan Mehmet Özhaseki, proje kapsamında ilk temelin de cumartesi günü Malatya’da atılacağını söyledi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada deprem bölgesinde ‘Yerinde Dönüşüm’ için başlatılan projeye 92 bin 764 başvuru geldiğini belirterek “Cumartesi günü bu projemize dair ilk temelimizi Malatya’da atacağız. Yıkıma uğramış şehrin merkezlerini, tarihi dokusuna uygun olarak biz inşa edeceğiz. Meydanın dışındaki güvenli yerlerde ise Yerinde Dönüşüm projemizle vatandaşlarımız; her bir safhasını bakanlığımızın kontrol edeceği süreçle kendi konutlarını, iş yerlerini inşa edecekler. Artık şehir merkezlerimizdeki zemin etüdü yapılan yerlerde ilk kazmayı vurarak ‘Bismillah’ diyoruz. Şehir merkezlerini canlandıracağız; yerel sektörü ve en az 140 alt sektörü harekete geçireceğiz” dedi.

ÜÇ ÜLKE KONUT YAPMAK İSTİYOR

Deprem konutları için uluslararası camiadan yardım ve destek olmak isteyenler olduğunu söyleyen Özhaseki “Azerbaycan, Suudi Arabistan, depremzede kardeşlerimiz için konut inşa etmek istiyorlar. Özbekistanlı kardeşlerimiz de depremzede kardeşlerimiz için 400 konut yapmak istiyor” diye konuştu.

İSTANBUL’UN DÖNÜŞÜMÜ SİYASET ÜSTÜ

İstanbul’un kentsel dönüşümü için yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Özhaseki “Büyükşehir Belediyesi dâhil 39 ilçeyi de görüşmeye çağırdık. Herkesin fikrini alıyoruz. 1-2 ay içerisinde, İstanbul’da kentsel dönüşümü nasıl yapacağımızı netleştirmiş oluruz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da çağırdık. Biz bu konuyu siyaset üstü görüyoruz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...