Uydudan yıkım

Uydudan yıkım

EKONOMİ Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 31 Aralık 2017 sonrası yapılan yapıların uydu yoluyla takip edildiğini belirterek “Bu şekilde yapılmış yapılar varsa hepsinin yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi

EBRU KARATOSUN

Kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 2 ay daha uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için 31 Aralık 2018’e kadar başvuru yapılabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı için son şans olduğuna dikkat çekerek “Aslolan vatandaşın devletle barışıdır” diye konuştu. Türkiye’deki 13 milyon tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak için 8 Haziran’da  başlatılan uygulamaya şu ana kadar 8 milyon 300 bin başvurunun olduğunu aktaran Kurum, yıl sonuna kadar 14 milyon başvuru beklediklerini de açıkladı. İmar barışından bugüne kadar 5 milyar 300 milyonluk bir gelir elde edildiğini kaydeden Kurum “31 Aralık’a kadar yatırma süreci devam edeceği için rakam da artacak” diye konuştu.
Kurum, 31 Aralık 2017 sonrası yapılan yapıların ise uydu yoluyla takip edildiğini söyledi. Bakan Kurum “Söz konusu yapıların uydu fotoğraflarıyla tespitini yapıyoruz. Bu şekilde yapılmış yapılar varsa hepsinin yıkımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

30-40 katlı binalara izin vermeyeceğiz
∂ 81 ilde mekânsal plan yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Kurum şunları kaydetti:  Mekânsal stratejik plan ne demek? Şehrin geleceği, nüfusu, altyapısı, üstyapısı için gerekli olan her şeyini planlamamız gerekiyor. Biz kentsel dönüşümde bu sıkıntıları sahada görüyoruz. Bir zaman ülkemizde yüksek binalar gerçekten ihtiyaçtı. Hem imar planlarının azlığı, hem nüfusun yoğunluğu, kentlere göçün hızı bir şekilde olması yüksek bina ihtiyacını beraberinde getirdi. Ancak yüksek binalar bizleri gerçekten rahatsız ediyor. 30-40 katlı binaları kentsel dönüşümde de görüyoruz. Bunları artık yapmayacağız. Bunlara artık dur dememizin zamanı geldi. Bizim gelecek nesillere Mimar Sinanların bize bıraktığı eserleri bizim de bırakmamız gerekiyor. 300-400 sene sora biz bu dönemde şu eseri yaptık diyebileceğimiz projelere ihtiyacımız var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...