Piyasalardaki ateş söndü

Piyasalardaki ateş söndü

EKONOMİ Haberleri

Türk ekonomisine karşı başlatılan saldırılar sebebiyle son aylarda döviz ve faizde görülen artış bitti, normalleşme sürece başladı.

Bu çerçevede dolardan TL’ye geçiş hızlanırken, faizlerde de düşüş başladı. Dün İstanbul’da düzenlenen CEO toplantısına katılan ve piyasalarda yaşanan ‘normalleşmeyi’ ilk ağızdan anlatan bankacılar “Dövizden çıkış hızlanıyor, faizler düşüyor, Türkiye’nin risk görünümü azalıyor. Hükümet yaşanan saldırılara hızlı kararlarla müdahale etti, piyasa buna hızlı tepki verdi ve normalleşme süreci başladı” görüşünde birleşti.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, piyasaların alınan tedbirlere hızlı tepki verdiğini, para piyasalarında oynaklığın azaldığını, TL’nin değer kaybının durduğunu, en kötü seviyeden sonra değerlenme olduğunu ifade etti.
Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil dolardan TL’ye geçişin hızlandığını, borçluluğun iddia edildiği gibi sorunlu boyutta olmadığını söyleyen Erbil,yatırımları da finanse ettiklerini ifade etti. Vakıfbank Genel Müdürü ise dik duran bankacılığın süreci çok iyi yönettiğini, kurlarda istikrar oluşunca faizlerde de düşüş başladığını dile getirdi. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de “Ağustos’taki o haftayı çok iyi hatırlıyoruz, çok iyi atlattık. Şimdi çok daha güzel rakamlar paylaşıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...