Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nı onaylayın

Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nı onaylayın

Ekonomi Haberleri

G20'nin iş dünyası ayağını temsil eden B20 grubunun üyeleri Washington'da bir araya geldi.

Ticaret Görev Gücü Eş Başkanları Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ICC ve Mcgraw Hill Financial Yönetim Kurulu Başkanı Harold McGraw ile görev gücünün diğer üyelerinin görüş birliğiyle G20 ülkelerinin liderlerine aralık ayında Nairobi'de yapılacak 10. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Bakanlar Toplantısı öncesinde Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nın onaylanması çağrısında bulundu. Toplantıda ayrıca 2008 mali krizinden bu yana alınan ticarete zarar verici korumacı önlemlerin durdurulması ve geri çekilmesi konuları tartışıldı. Ticaretin Kolaylaştırması Anlaşması'nın yürürlüğe girebilmesi için DTÖ üyelerinin 3'te 2'si tarafından onaylanması gerekiyor.

ÜST SEVİYEDE KATILIM


Tüm görev güçlerinin ortak olarak yer aldığı konferansa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca Cola CEO'su Muhtar Kent gibi üst düzey isimler katıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...