SelenIum’a yeni halka retro 9

Düzenleyen:
SelenIum’a  yeni halka retro 9

Ekonomi Haberleri

Aşçıoğlu’nun yeni Ataköy projesi Selenium Retro 9, iki bloktan oluşacak. Projede 60 ile 124 metrekare arasında 1+1 ve 2+1 formatta 225 konut, 108 ofis ile 23 adet mağaza yer alacak

Önder ÇELİK istanbul

Aşçıoğlu Grubu’nun İstanbul Ataköy’deki 3 projesi ‘Selenium Retro 9’ görücüye çıktı. Haziran 2019’da teslim edilecek projeye ilişkin ayrıntılar; Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu ile Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah Kahraman’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda anlatıldı. 349 birimden oluşan Selenium Ataköy ve 396 birimden oluşan Selenium Retro’nun yüzde 90’ının satıldığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu, “Selenium Retro 9’un da tamamlanmasıyla 5 yılda 315 milyon dolar yatırımla konut, ofis, ticari alan ve mağazalardan oluşan 1.100 birim üreterek Ataköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız” dedi.
YÜZDE 25‘İ SATILDI
İki bloktan oluşacak Selenium Retro 9’un 125 milyon dolar yatırımla hayata geçirileceğini belirten Aşçıoğlu, yüzde 50-50 kat karşılığı modeliyle yükselecek olan projenin 225 konut, 108 ofis ile 8 yatay ofisten oluşacağını ve projede 60-79 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 112-124 metrekare büyüklüğünde 2+1 birimler yer alacağını belirtti. Aşçıoğlu, 23 adet mağazanın da yer aldığı projede yüzde 25 ön satış oranına ulaştıklarını söyledi.
DÖNÜŞÜME TALİBİZ
Yaşar Aşçıoğlu, Ataköy-Yeşilköy civarının depremden en çok etkilenecek bölge olduğunu belirterek “Yapıların çoğu çok eski. Bence ivedilikle o bölgenin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor. Biz istekli ve arzuluyuz, yapmak istiyoruz. Ancak yerel yönetimlerin siyasi iradenin bu işin önünü açması lazım” ifadelerini kullandı. İrfan Aşçıoğlu da, Sarıyer, Maslak ve Beykoz’da yeni projeler için çalışma yaptıklarını, E-5 aksında bazı yerlerle ilgilendiklerini belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...