Motorinin ardından sıra benzinde! Akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yolda, ürküten tahmin!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Motorinin ardından sıra benzinde! Akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yolda, ürküten tahmin!

Ekonomi Haberleri

Petrolde yaşanan arz sorunu nedeniyle Brent Petrol 6 ayın zirvesine çıktı. UEA'dan petrol fiyatları için ürküten tahmin gelirken, benzine 2 TL, motorine 4 TL zam iddiaları doğru çıktı. Motorine gelen 1 lira 80 kuruşluk zammın ardından benzine de zam geleceği öğrenildi.

Temmuz ayında ÖTV düzenlemesiyle artışa geçen akaryakıt fiyatları, dolar kuru yerinde saysa da petrol fiyatlarındaki değişimlerle zamlandıkça zamlanıyor. Akaryakıt fiyatlarında seçimden öncesine göre 2 kat artış yaşandı. Sosyal medyada sıklıkla konuşulan benzin ve motorine zam iddiaları doğru çıktı. Motorine gelen 1 lira 80 kuruşluk zam sonrası benzine de zam geleceği öğrenildi.

PETROL 6 AYIN ZİRVESİNDE

Brent petrolün varil fiyatı, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in benzinin ton fiyatında 240 yuan (33,30 dolar), motorininkinde ise 230 yuan (31,91 dolar) artışa gidileceğini duyurmasının ardından tavan yaptı. Brent Petrol, 87,69 dolar ile son ayların en yüksek seviyesini gördü. Haftanın son işlem günü 86.5 doların üzerinde tamamlayan Brent Petrol son altı ayın zirvesinde kapanış yaptı.

UEA'DAN ÜRKÜTEN TAHMİN

Petrol fiyatları için Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansından (UEA) ürküten tahmin geldi. UEA Temmuz ayına ilişkin yayımladığı küresel petrol piyasası raporunda, petrol tüketimin rekor seviyeye yükseldiğini ve bu durumun Ağustos ayında fiyatları yükseltme ihtimali olduğunu açıkladı. UEA, küresel günlük petrol tüketiminin Haziran'da, Suudi Arabistan liderliğindeki arz kesintileri nedeniyle ilk kez günde 103 milyon varile ulaştığını belirtti.

MOTORİNİN ARDINDAN BENZİNE ZAM YOLDA 

Seçimden önce 18 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları ÖTV'de yaşanan 6 TL'lik artış ve petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayandı. 11 Ağustos Cuma gününden itibaren 1 lira 80 kuruş zam gelen motorinin ardından sektör kaynakları benzine de zam beklentisi olduğunu aktardı.

Kaynakların aktardığına göre, 15 Ağustos salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,30 ila 1,55 TL'lik bir fiyat artışı bekleniyor.

Zammın ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzinin litresi ortalama olarak 37,50 TL civarında olacak.

12 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 38.21 TL

LPG (Otogaz): 16.28  TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 38.15 TL 

LPG (Otogaz): 15,85 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 38,69 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 38,08 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...