TPAO'nun 5 sahası için 5 yıl petrol arama ruhsatı verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) 5 yıl süre ile farklı illerde bulunan 5 sahasında petrol arama çalışması yapmasına ruhsat verildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye, son yıllarda enerji alanında yaptığı atılımlarla tüm dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Hem denizlerde hem de karada petrol arama çalışmaları devam ederken, bunlara bir yenisi daha eklendi.

Resmi Gazete'de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkındaki müteallik kararı yayımlandı.

Karara göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Şırnak, Siirt, Amasya ve Samsun illerinde bulunan 5 sahası için 5 yıl süreyle petrol arama ruhtası verilmesi kararlaştırıldı. 

ÜRETİM REKORU KIRILDI

Şırnak Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesinde günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldı. Türkiye'de günlük 75 bin 52 varil petrol üretilirken, Gabar bölgesinde çıkarılan petrolle Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekoru kırıldı.

TPAO'nun 5 sahası için 5 yıl petrol arama ruhsatı verildi

KATO PETROL DENİZİ

Terörden temizlenen bölgelerde peş peşe gelen petrol rezevleri haberlerinden sonra TPAO çalışmalarını geniş bir alana yaydı. Adeta bir 'Petrol Denizi' olduğu ifade edilen Kato Dağı'nda zengin yataklar olduğunu tespit eden TPAO, bölgede arama çalışmalarına başladı. TPAO'nun çalışmalarının sürmesi halinde bu yılın sonuna kadar sadece karada 20'ye yakın ilde 200 kuyu sondajına ulaşılacağı ifade ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...