Artaş İnşaat, Körfez'in yıldızı oldu

Düzenleyen:
Artaş İnşaat, Körfez'in yıldızı oldu
Ekonomi Haberleri

Türk gayrimenkul sektörünün her yıl merakla beklediği ve büyük ilgi gösterdiği 2016 Dubai Cityscape Fuarı sona ererken Artaş İnşaat 3 milyar 570 milyon dolarlık 6 proje ile yatırımcıdan tam not aldı

Necmi ÇİÇEKÇİ

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape’ye Artaş İnşaat İstanbul’da hayata geçirdiği 3 milyar 570 milyon dolar değerindeki 6 projesiyle katıldı. Fuarda 330 m²lik dev bir stantla yerini alan Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office Ataköy, Avrupa Office Ataşehir ve ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ile Tema İstanbul projelerini tanıttı. Uzun zamandır merakla beklenen, Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir projesi de ilk kez Dubai’de görücüye çıktı. Körfez bölgesinin önde gelen yatırımcılarına tanıtılan Avrupa Office Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında 38 katlı bir kulede ofis ve ticari ünitelerden oluşuyor.

ÇETİNSAYA; “KÖRFEZ BÖLGESİNDE MARKAMIZIN GÜVENİLİRLİĞİ YÜKSEK”

Ataşehir projesini ilk defa Dubai’de tanıttıklarını ve Körfez bölgesinin yatırımcılarından tam not aldıklarını belirten Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları markamızın Körfez bölgesinde ciddi anlamda güvenilirliği bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Körfez’den önemli isimlere satışlar gerçekleştirmiştik. Burada projelerimizi takip eden ve sürekli iletişimde olduğumuz gruplar var. Bu ilgiye karşın fuara global ölçekli markalarla yarışacak büyüklükte bir stantla katıldık ve satıştaki tüm projelerimizi yatırımcılarla buluşturduk. Ataşehir projemizi de ilk kez Dubai’de tanıttık ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Buradaki yatırımcılar İstanbul Finans Merkezi ve çevresinde gerçekleştirilen yatırımlara önem veriyorlar. Geçtiğimiz yıl Vadistanbul projemizden ofis katı alan bir grup bu yıl da standımızı ziyaret ederek Ataşehir projemizle ilgilendiklerini belirtti. Projeyi henüz satışa açmadık ancak güzel bir ilgiyle karşılaştık” dedi.

MAKTOUM’UN OĞLUNDAN AVRUPA OFFICE ATAŞEHİR’E TAM NOT

Dubai Cityscape Fuarı’na 6 projesiyle katılan Artaş İnşaat’ı Dubai Emiri Şeyh Maktoum’un oğlu His Higness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid al Maktoum ziyaret etti. İlk defa fuarda tanıtılan Avrupa Office Ataşehir projesini inceleyen Rashid al Maktoum, projenin Dubai’deki kulelerle aynı standartta olduğunu belirterek tam not verdi. Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape’ye 3 milyar 570 milyon dolarlık projesiyle katılan Artaş İnşaat, fuarın son günü Dubai Emiri’nin oğlu His Higness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid al Maktoum’u ağırladı.

İlk defa Dubai’de tanıtımı yapılan Avrupa Office Ataşehir’in maketini inceleyen Rashid al Maktoum, projenin son derece kaliteli ve estetik olduğunu belirterek, Dubai’de inşa ettiğimiz kulelerle aynı standartta bir proje olduğunu belirtti.
Körfez bölgesinin önde gelen yatırımcılarına tanıtılan Avrupa Office Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında 38 katlı bir kulede ofis ve ticari ünitelerden oluşuyor. İstanbul Finans Merkezi bölgesinin yeni siluetinde yer edinecek proje, Sabri Paşayiğit Mimarlık – SPDO tarafından tasarlandı. 

KÖRFEZ'İN MİMARI PAŞAYİĞİT

Türkiye’den Azerbaycan’a, Umman’a kadar birçok noktada onlarca proje geliştiren Sabri Paşayiğit, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape’te uluslararası alanda faaliyet gösteren gayrimenkul firmalarıyla buluştu. 
Sabri Paşayiğit Design Office - SPDO, Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul firmalarından Al Qandeel ile Umman’da hayata geçirilecek yeni proje için el sıkıştı.

PAŞAYİĞİT: “KÖRFEZ BÖLGESİNİN MÜTEAHHİTLERİ TÜRKİYE’Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Dubai Cityscape Fuarı’nda Körfez bölgesinden iki firmayla önemli anlaşmalara imza atan SPDO Kurucusu Sabri Paşayiğit; “Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, Katar gibi körfez hattında faaliyet gösteren firmalar Türkiye’deki projeleri ve inşaat sektörünü yakından takip ediyor. Müteahhit firmalarımızla da ortak projeler geliştiriyorlar. Bununla birlikte bizim projelerimizi de araştırıp standımızı ziyaret eden firmalar oldu. Bu firmalardan ikisi ile el sıkıştık ve Körfez bölgesinde iki önemli projeye imzamızı atacağız. Projelerden biri Körfez bölgesinin önde gelen gayrimenkul geliştiricilerinden Al Qandeel grubunun Umman’daki projesi olacak. Aynı bölgeden görüşmelerimizi sürdürdüğümüz farklı gruplar da var. Karşılaştığımız bu ilgiye açıkçası şaşırdık ama ülkemizin ve sektörümüzün itibarının bu noktaya gelmiş olması da bizi gururlandırdı” dedi.

AL–LAWATİ: “TÜRKLERİN GELİŞTİRDİĞİ PROJELERİ SON DERECE BAŞARILI BULUYORUZ”

Al Qandeel Real Estate Haitham Al-Lawati; “Biz de Türkiye’deki projelerini yakından takip ettiğimiz ve son derece başarılı bulduğumuz Sabri Paşayiğit ile Umman’daki projemiz için anlaştık. Eminiz ki bu projemizle güzel bir iş birliğinin temellerini atacağız ve diğer projelerimizde de bu birliktelik devam edecek” dedi. 

KONUTTA KDV İNDİRİMİ

Tüketicileri rahatlatacak

“Bakanlar Kurulu’nun aldığı 150 m² üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesi kararı sektör ve konut alıcıları açısından çok güzel bir gelişme. Oranların düşürülmesini uzun zamandır bekliyorduk. Yüzde 10’luk bu fark, yatırım yapmak isteyenlere büyük katkı sağlayacaktır. Konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı. Türkiye’de gayrimenkul yatırımı en güvenilir araç olmuştur. Bakanlar Kurulunun aldığı bu karar tüketicilerimizi rahatlatırken, inşaat sektörünün de önünü açacaktır.”                   

Süre kısıtlaması olmamalı

“KDV indirimi uygulamasını gayet yerinde bir karar olarak buluyorum. Konut satışlarına yönelik bu yönde atılacak her adım önem arz ediyor. Ancak KDV indiriminin 150 m² üzerine hitap etmesi ve 31 Mart 2017 tarihine kadar tapu veren projelerde geçerli olması bu uygulamayı çok kısıtlıyor. Öncelikle 150 m² altındaki daireler için de kayda değer teşvikler sağlanmalı. Bununla birlikte 31 Mart 2017 çok yakın bir tarih, bu da satıştaki konutların büyük kısmını saf dışı bırakıyor. Bu uygulamanın daha da genele hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

KDV indiriminin kapsamı genişlemeli

150 metrekareden büyük konutlara gelen KDV indiriminin sektörün yakaladığı ivmeyi sürdürmesi için önemli bir hamle olduğunu kaydeden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, söz konusu indirimin tüm konutlar için geçerli olmasının ise hem sektöre hem de alıcıya çok daha faydalı olacağını bildirdi.

Konut konforu artacaktır

Türkiye’nin güçlü ekonomisinin kendini bir kez daha kanıtladığı anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Karar mevcut stokun eritilmesine de önemli ölçüde etki eder. KDV indiriminin, güvenilir liman konut yatırımını çok daha öne çıkaracağına inanıyorum. Bunun yanında kararın 150 m²den büyük konutlar için verilmesi, Türkiye’nin konut konforunu da artıracaktır. Düşük vergi oranı, alıcıyı lüks konut almaya sevk eder. Bu sayede de alıcı daha lüks konutlarda yaşama olanağına kavuşur” diye konuştu.

Ofisler de indirim bekliyor

Getirilen KDV indiriminin, konut sektörünün gelişimi açısından çok önemli bir karar olduğunun altını çizen Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ise söz konusu indirim kararını ofisler için de beklediklerini belirtti. 
Piyasada çok sayıda yeni nesil iş merkezlerinin de satışta olduğunu anımsatan Pala, “Konut stokunu eritmesi beklenen KDV indirim kararının çok yerinde ve doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ancak ofisler için de aynı uygulamanın hayata geçirilmesi mevcut ofis arzının, iş dünyasıyla daha kolay buluşmasını sağlar. Kaliteli ve konforlu konut gibi, donanımlı ofisler de iş dünyasının hakkı” olduğunu söyledi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...