İşletmelerin belini kira stopajı büküyor

Düzenleyen:
İşletmelerin belini kira stopajı büküyor

Ekonomi Haberleri

İş yerlerinde kira stopajını, geliri elde eden mükellef değil, kiracı konumundaki ticaret erbabı ödüyor.

İş yerlerinde kira stopajını, geliri elde eden mükellef değil, kiracı konumundaki ticaret erbabı ödüyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken “Mal sahibinin vermesi gereken vergiyi de biz ödüyoruz. Kira stopajı yükü işletmelerin sırtından kaldırılmalı. İşletme sahibi ve esnaf iş yeri açabilmek için mülk sahibinin isteklerini kabul etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle kira sözleşmeleri net kira üzerinden belirleniyor ve vergi yükü de kiralayanın değil iş yeri açanın üzerine kalıyor” dedi.
İş yeri kira olanların ticari faaliyetlerinden dolayı zarar etseler dahi bir başkasının ödemesi gereken vergiyi ödediğini söyleyen Palandöken, şunları söyledi: Daha da ötesi, vergiyi esnaf ödüyor ama kağıt üzerinde iş yeri sahibi ödemiş gözüküyor. Stopaj uygulaması, bir tahsilat yöntemi olmaktan çıkıp vergi yükünün bir başkasına devredilmesi şekline dönüştü. 30 bin lirayı aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname vermek zorunda. Hem vergi ödemedikleri gibi bir de vergi iadesi alıyorlar.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...