Şekerbank’ta kredilerin yarısı çiftçi ve KOBİ’ye

Düzenleyen:
Şekerbank’ta kredilerin yarısı çiftçi ve KOBİ’ye

Ekonomi Haberleri

Şekerbank, KOBİ’lere 13 milyon TL’ye kadar 60 aya varan vadelerle, mikro işletmeler için ise 70 bin TL’ye kadar 36 aya varan taksitle finansman sağlıyor. Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz “Üretimin bel kemiği KOBİ’lerin yanındayız” dedi.

Kuruluş misyonu üretimi desteklemek olan ve 64 yıldır Türkiye’deki birçok firmanın büyümesinde rol alan Şekerbank; KOBİ, esnaf ve işletmelere fayda sağlayacak birçok iş birliği, proje, ürün ve hizmet ile müşterilerinin yanında yer almaya devam ediyor. Şekerbank, KGF aracılığı ile Hazine Destekli Portföy Garanti Sistemi (PGS) kapsamında KOBİ’lere 13 milyon TL’ye kadar 60 aya varan vadeler sunuyor. Anadolu’da yaygın şube ağı bulunan banka ayrıca 43 ilde, Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler programı çerçevesinde 70 bin TL’ye kadar, 36 aya varan vadelerle finansman sağlıyor. Şekerbank, KGF teminatıyla sağladığı Mikro Krediler Projesi ile cirosu 8 milyon TL’ye kadar olan Anadolulu esnaf ve işletmelerin ekonomiye dahil edilerek işlerini büyütmelerine destek olmayı hedefliyor.
5 KAT ARTIŞ
KOBİ’lerin, yani asıl üreten kesimin gelişiminin kendileri için özel bir önem taşıdığını vurgulayan Şekerbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz; “KOBİ, esnaf ve tarım bankacılığında yaygın bir müşteri tabanımız ve köklü uzmanlığımız bulunuyor. Ekonominin ve üretimin bel kemiği olan KOBİ’lerimize, esnaf ve işletmelerimize verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz ve toplam kredi portföyümüzün yarısını KOBİ ve tarım kredileri oluşturuyor. Bu kapsamda, KGF teminatı ile kullandırdığımız kredilerin toplam tutarını, Mart 2017 sonu itibariyle, yıl sonundaki bakiyenin 5 katına ulaştırdık” dedi.
84 AY VADE
Esnaf kredilerinde 84 aya kadar vade imkânı sunduklarını ifade eden Murat Sabaz, dönemsel kampanyalar ile esnafa özel avantajlı faiz oranı imkânı da sağladıklarını belirtti. Sabaz “İhtiyaçları dikkate alarak geliştirdiğimiz ‘Nefes Aldıran Kredi’ ile vergi ödemeleri gibi yasal yükümlülüklerin arttığı aylarda firmalara, taksit atlama imkânı sunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde ‘Dükkan Döndüren Paket’ adı altında sunduğumuz destek paketlerimizi de, işletmelerin çalışma şartları ve sektörel ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştirdik. Ayrıca ‘Üreten Kart’ ile esnafımız tüm şirket harcamalarını yaparken, şubeye gitmeden ATM’den kredi başvurusu yapabiliyor ve parayı çekebiliyor. Aynı gün içinde tek defada 5 bin TL’ye kadar çekim yapabiliyor. Bu ürünümüzle ticari kart adedimizde beklenenin üzerinde artış gösterdik” şeklinde konuştu.
TEK EKSTRE
Üreten Kart ile esnaf ve işletme sahiplerine tüm bankacılık ürünlerini tek bir hesap özetiyle yani tek bir ekstre ile takip edebilme imkânı sağlanıyor. Üreten Kart, yurt içinde ve dışında şirket harcamalarında kullanılmak üzere şirket adına yetkili çalışanlara da verilebiliyor. Bu özelliği sayesinde şirket çalışanlarının yaptığı harcamalar da tek bir hesap özeti sayesinde kolayca takip edilebiliyor. Üreten Kart, esnaf ve işletme sahiplerine, iş yaptıkları bayi, distribütör ya da toptancı firmalarda, pratik, güvenli ve düşük maliyetli bir ödeme sistemi kullanma imkanı sunuyor.

İhracatçı KOBİ’lerin danışmanı
Şekerbank, ihracata yeni başlayan KOBİ’lere de uzman kadrosuyla destek oluyor. Murat Sabaz “Ücretsiz dış ticaret danışmanlık ve belge hazırlama hizmeti sunuyoruz. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu hizmet sayesinde, dış ticaret işlemi gerçekleştiren KOBİ’lerimizin işlemleri en kısa sürede eksiksiz ve problemsiz şekilde tamamlanıyor. Banka olarak, değişen mevzuatlar ve uygulamalar konusunda da KOBİ’lerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. İşletme sahibi müşterilerimiz, bankamızın ‘Üretene Destek Hattı’ aracılığıyla geniş yelpazedeki danışmanlık hizmetlerinden hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor” dedi.

EKOkredi ile enerji tasarrufu
Şekerbank’ın enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olmak amacıyla sunduğu EKOkredi ile; bireylerin, çiftçi, esnaf ve işletmelerin enerji verimliliği yatırımları uygun koşullarda finanse ediliyor. Murat Sabaz “EKOkredi ile bugüne kadar yaklaşık 800 milyon TL’ye yakın finansman desteği sağladık ve 92 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdık. Bu konudaki farkındalığın artırılmasına destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...