Eski araçlar da sigortalanıyor

- Güncelleme:
Eski araçlar da sigortalanıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, " İnsanların kıymetleri değerlendiği için daha önce sigorta yaptırılmayan araçlar-konutlar da sigortalanıyor. 2004 model araca kasko yaptırılmıyordu. Şimdi bunlara kasko yaptırılıyor" dedi.

Önder Çelik | İSTANBUL

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, 12,7 milyon müşteri sayısıyla sektörün lideri olduklarını belirterek, “Hayat branşında prim üretimini 4,2 milyara; hayat dışı branşta pirim üretimini ise 14,8 milyara yükselttik. 2,7 milyon adet BES sözleşmesi ve 2,9 milyon adet OKS sözleşmesi yaparak BES ve OKS de toplam fon büyüklüğümüz 67,3 milyara ulaştı” dedi.

Türkiye Sigorta’nın kuruluşunun ikinci yılı sebebiyle düzenlenen toplantıda konuşan Benli, 2023’te uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sigorta şirketi olma yönünde somut adım atacaklarını söyledi. Fiyat artışında sigortacılar olarak en mağdur kendilerinin olduğunu savunan Benli, 100 TL’lik prime karşılık 214 TL’lik maliyetleri olduğunu, o sebeple zam yaptıklarını kaydetti.

Dolar 8 TL’yken yapılan poliçe için dolar 18 TL’yken hasar ödemesi yaptıklarına işaret eden Benli, enflasyonun sigortalanan kıymetlerin de değerini artırdığını, kasko 1.000 TL’den 2 bin TL’ye çıkarken, araçların değerinin de 100 binden 200 bine çıktığını ifade etti. Bu yıl 5 milyar liranın üzerinde tazminat ödeyeceklerine işaret eden Benli, şöyle konuştu: İnsanların kıymetleri değerlendiği için daha önce sigorta yaptırılmayan araçlar-konutlar da sigortalanıyor. 2004 model araca kasko yaptırılmıyordu. Şimdi bunlara kasko yaptırılıyor. Bunlara kasko bulmak için sektörde ürün aranıyor. Kaybettiğimiz zaman yerine koyma maliyetini ancak sigortayla giderebiliriz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...