Emekli gözünü gelecek zamma çevirdi: Cem Küçük oran vererek açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye 2024 yılında yapılacak zamlar için nefesini tutmuşken, maaş zammı tahminleri de gelmeye başladı. Gazeteci Cem Küçük, ocak ayı için emeklilere yapılacak zam oranı tahminini açıkladı.

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye gözünü yapılacak 2024 zamlarına çevirdi. Herkes açıklanacak maaş zammı kararlarını beklerken, tarihin yaklaşmasıyla birlikte zam tahminleri de yapılmaya başlandı. 

Gazeteci Cem Küçük, 'Günaydın Türkiye' programında 2024 ocak ayı için emeklilere yapılacak zam oranı tahminini paylaştı. Cem Küçük, yaptığı hesaplamayla emekli maaşına bu sefer kök ücrete de yapılacak bir zamla ve enflasyon farkı + refah payı eklenerek %50'nin üzerinde bir zam yapılacağını işaret etti.

YAPILACAK ZAM YÜZDE 50'Yİ BULACAK

Konuyla ilgili bir paylaşımda sosyal medya hesabından yapan Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz ayında yapılan %25’lik zamla hayal kırıklığına uğrayan emekliler gözünü yeni yılda yapılacak zamma çevirdi. Kök maaş arttırılacak böylece 7,500 TL olan en düşük emekli aylığı da yükseltilecek. Enflasyon farkı ile refah payı eklendiğinde emekliye yapılacak olan zam % 50’yi bulacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...