David Cameron'dan Zelenskiy'e 'askeri destek' mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
David Cameron'dan Zelenskiy'e 'askeri destek' mesajı

DÜNYA Haberleri  / BBC

Birleşik Krallık'ın yeni dışişleri bakanı ve aynı zamanda ülkenin eski başbakanlarından olan David Cameron, Ukrayna'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Çiçeği burnunda dışişleri bakanı David Cameron, Ukrayna'ya ilk çalışma ziyaretini gerçekleştirerek Kiev'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile görüştü. Cameron, İngiltere'nin Ukrayna'ya verdiği desteği yineledi ve "savaş ne kadar sürerse sürsün" Ukrayna'nın yanında olacağına söz verdi.

İngiltere'nin "manevi desteğini, diplomatik, ekonomik ama hepsinden önemlisi askeri desteğini" sürdüreceğini vurguladı. Zelenksy ise İngiltere'nin desteği için Cameron'a teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Cameron'u yeni görevinden dolayı tebrik ederken, yeni görevinde Kiev'e ilk resmi ziyaretini yaptığı için de teşekkür etti. 

CAMERON'DAN ASKERİ DESTEK VURGUSU 

Zelensky, Orta Doğu'yu kastederek, Cameron'ın ziyaretinin önemini belirtti: "Bu çok önemli, özellikle de dünyanın sadece Ukrayna'daki savaşa dikkat etmediği bir dönemde. Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya sarsılmaz destek için minnettarız. Birleşik Krallık'ta Ukrayna vatandaşlarının sıcak bir şekilde karşılanmasından dolayı minnettarız. Ukrayna'ya geldiğiniz için de mutluyuz."

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1725054494969373168

Volodimir Zelensky toplantının kısa bir videosunu sosyal medyada yayınladı, videoda Cameron'un "Bunun ilk ziyaretim olmasını istedim" dediği duyuldu.

Cameron, "Burada bulunarak şunu söylemek istiyorum ki, size sadece bu yıl ve gelecek yıl değil, ne kadar sürerse sürsün ihtiyaç duyduğunuz manevi desteği, diplomatik desteği, ekonomik desteği ve her şeyden önce askeri desteği vermeye devam edeceğiz." dedi. 

David Cameron, İngiltere'nin eski başbakanlarından Johnson'la ilgili de konuştu. Cameron, "Boris Johnson'la bazı anlaşmazlıklar yaşadık, birbirimizi 40 yıldır tanıyoruz ancak onun size verdiği destek onun ve hükümetinin yaptığı en iyi şeydi." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...