Ek MTV’nin iptal istemine ret

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ek MTV’nin iptal istemine ret

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi, ek MTV alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Kararın gerekçesinde, 6 Şubat depremlerinin yol açtığı ekonomik kayıpların büyüklüğünün esas alındığı belirtildi.

HABER MERKEZİ!NİN HABERİ - Anayasa Mahkemesi (AYM), 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. CHP’nin yaptığı başvuruyu esastan görüşen Yüksek Mahkeme, Kanun’un, bir defaya mahsus olmak üzere, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV ödenmesini düzenleyen 1. maddesinin ilgili hükümlerinin anayasaya uygun olduğuna ve iptal isteminin reddine karar verdi. Mahkemenin oy birliğiyle aldığı kararının gerekçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik kayıplarının büyüklüğünün dikkate alındığı, bu sebeple ek MTV alınmasının anayasaya uygun olduğu sonucuna vardığı belirtildi. Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat’taki 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgenin finansman ihtiyacının karşılanması için çıkarılan yasa ile bir defaya mahsus olmak üzere ihdas edilen ek MTV’nin, 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödenmesine yönelik düzenleme yapılmıştı. AYM’nin düzenlemeye onay vermesinin ardından, ek MTV’nin ilk taksitini yatırmayanlar aylık yüzde 2,5 gecikme faiziyle ödeme yapacak. İkinci taksiti kasım ayında ödenecek ek MTV’den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...