Devlerin masraf yönetimi ona emanet

250 dev şirketin masraf yönetimini üstlenen Türk şirketi Masraff, yapay zekâ tabanlı çözümleri ile harcamaları kontrol altına alarak firmaları enflasyona karşı koruyor.
ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Enflasyonla birlikte firmaların masrafları artıyor. Yeme içme, ulaşım, otopark kargo hizmetleri gibi maliyetler ciddi bir yük hâline geliyor.
Türk şirketi Masraff, yapay zekâ tabanlı dijital çözümleri ile harcamaları kontrol altına alarak firmaları enflasyona karşı koruyor. Masraff Kurucu Ortağı ve CEO’su Begül Eray Sezgin şirketlere kontrollü bir masraf yönetimi sunduklarını belirterek “Şirketlerin harcamaları içerisinde yemek, otopark, ulaşım, seyahat gibi harcama kalemler en büyük paya sahip. Enflasyonist ortamda bu yük daha da artıyor. Biz dijital çözümlerimiz ile şirketlerin tasarruf yapılabilecek alanları görmelerini sağlıyoruz. Mesela masraf süreci baştan sona manuel yürüdüğünde sadece bir adet masraf formunun oluşturulmasının zaman maliyeti 25 dolar. Bir de hataların düzeltilmesi için tüm bu sürecin en baştan başlaması gerektiğini düşünün. Burada çoğu zaman görmezden gelinen bir zaman maliyeti var. Mesela 100 çalışanlı bir şirket için bu görünmez maliyet yıllık 30 bin dolara kadar çıkıyor. Biz bu maliyeti ortadan kaldırıp sunduğumuz verilerle de tasarruf imkânı sunuyoruz. Sunduğumuz verimlilik oranı ise yüzde 87” dedi.
Masrafları kısmanın diğer bir yolunun ise giderleri kısmak olduğunu ifade eden Sezgin “Yapay zekâ algoritmalarımız fiş ve fatura üzerindeki verileri saniyeler içinde sisteme aktaran bir Otomatik Masraf Girişi özelliği sunuyor. Seyahatten talep yönetimine kadar pek çok iş akışı için formatlar sunuyoruz. Son aşamada da pazarın neredeyse tamamını kapsayan 17’den fazla ERP’ye tek tuşla entegre olabildiğimiz bir çözüm sunuyoruz. Bu çözümler kapsamında 30’un üzerinden çalışanı bulunan şirketlerin masraflarını, şirket politikası ve Türkiye’deki regülasyon dâhilinde yönetmesine imkân tanıyoruz. Limit aşımı uyarıları da içeren Gider Politikası modülümüz masrafları ilk andan itibaren yüzde 20 azaltıyor. İşin bir de sürdürülebilirlik boyutu var. Vergi Usul Kanunu’na göre fişlerin fiziksel kopyaların beyan edilmesi ve arşivlenmesi gerekiyor. Bu konuda da QR kodu gibi çözümler sunuyoruz. Perakende şirketlerinde aylık olarak ya da masraf yapıldıkça tüm belgeler genel merkeze kargo ediliyor. Biz dijitalleşme sayesinde kargo masraflarını yüzde 66 düşürmeyi başardık” ifadelerini kullandı.
Şu an Türkiye’de 250’nin üzerinde firmanın masraf yönetimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Sezgin “Her gün 30 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyoruz. Uygulamamız İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsveç olmak üzere yedi ülkede faaliyette. Güçlü yapay zekâ algoritmalarımız Latin alfabesini kullanan bütün ülkelerde, Merkez Bankası entegrasyonumuz ise 160’tan fazla para birimi ile çalışmamıza imkân tanıyor. Bu yetkinliklerimizle özellikle Avrupa’da, daha fazla ülkede yer almak istiyoruz” diye konuştu.