Altın fiyatı düştü dış açık yükseldi

Altın fiyatı düştü dış açık yükseldi

Ekonomi Haberleri

Düşen fiyatların da etkisiyle kasımda altın ithalatı bir önceki aya göre yüzde 400; dış ticaret açığı ise yüzde 15 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Gümrük Bakanlığı tarafından oluşturulan kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre ihracat kasımda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.5 azaldı ve 13 milyar 132 milyon dolara düştü. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 0.2 artış göstererek 21 milyar 448 milyon dolar oldu. Bu dönemde dış ticaret açığı yüzde 15.3 artarak 8 milyar 316 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın kasım ayında yüzde 66.3 olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı ayında yüzde 61.2'ye düştü. Dış ticaret açığının bozulmasında altın ithalatı etkili oldu. Kasımda altın ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 127, bir önceki aya göre yüzde 400 arttı ve 1 milyar 998 milyon dolarla 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, "AB'ye ihracat yüzde 8.3 azaldı. Oradaki durgunluğun etkisini kasımda çok net gördük" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...