Akaryakıt fiyatları için kritik gelişme! Petrolde büyük düşüş yaşandı: Benzin ve motorine indirim gelir mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatları için kritik gelişme! Petrolde büyük düşüş yaşandı: Benzin ve motorine indirim gelir mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Petrol fiyatlarıyla indirim üstüne indirim yapılan akaryakıt fiyatları için kritik gelişme yaşandı. Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen arz kesintisi haberleriyle yükselişe geçen Brent Petrol bugün son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Peki benzin ve motorine indirim gelir mi? İşte akaryakıt piyasasında son durum...

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik gelişmelerle düşüşe geçen petrol, akaryakıt fiyatlarında indirim rüzgarları estirmeye başlamış, benzin ve motorine üst üste indirimler gelmişti. 40 TL'ye çıkan motorin ve benzine Ekim ayında gelen indirimler araç sahiplerine rahat nefes aldırırken, petrol fiyatlarında düşüş hızlandı. Yeni haftaya kısmen yükselişle başlayan Brent Petrol son 3 ayın en düşük seviyesine indi.

RUSYA VE ARABİSTAN ARZ KESİNTİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar günde 1 milyon varilden fazla petrol arzı kısıtlamasına sadık kalacaklarını yeniden teyit ettti. Rusya Enerji Bakanlığı, petrol ve petrol ürünleri ihracatının kasımda, mayıs-haziran dönemi ortalamasına kıyasla günlük 300 bin varilden fazla düşeceğini bildirdi. Suudi Arabistan ise günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini Aralık ayı sonuna dek sürdüreceğini duyurdu.

GÜÇLÜ DOLAR PETROLÜ BASKILADI

Geçen hafta yüzde 6'dan fazla düşüş yaşayan Brent Petrol fiyatları arz kesintisi haberleriyle yükselişe geçmiş ve yeni haftaya 85 doların üzerinde başlamıştı. Fed üyelerinden gelen şahin mesajlarla doların güç kazanması, petrol fiyatlarını baskıladı. Brent petrol dün yüzde 4,2 düştükten sonra varil başına 82 doların altında dengeledi.

ABD ham stoklarının geçen hafta neredeyse 12 milyon varil artarken, ABD ham petrolü 77 dolar civarında seyretti.

Akaryakıt fiyatları için kritik gelişme! Petrolde büyük düşüş yaşandı: Benzin ve motorine indirim gelir mi?

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM VEYA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Motorinin litresine son olarak 1,57 TL indirim yapıldı. Benzinde ise 0.66 kuruşluk indirime gidildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak motorinin litresi 38-38,50 TL, benzinin litresi ise 34-35 TL aralığına geriledi. Benzin ve motorinde şuan için bir indirim veya zam beklentisi bulunmuyor. Petrolde yaşanan gerileme son gelişmeler indirim beklentilerini kuvvetlendirdi. 

Akaryakıt fiyatları için kritik gelişme! Petrolde büyük düşüş yaşandı: Benzin ve motorine indirim gelir mi?

08 KASIM ÇARŞAMBA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,42 TL
İstanbul motorin fiyatı: 38,05 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,37 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,99 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,05 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,63 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,16 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,81 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...