İhtiyar delikanlı Pepe'den rekor! Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en yaşlı futbolcu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İhtiyar delikanlı Pepe'den rekor! Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en yaşlı futbolcu oldu

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda 4.hafta mücadeleleri tamamlandı. Sahasında Antwerp'i konuk eden Porto, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Porto'nun 2.golünü kaydeden eski Beşiktaşlı Pepe, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı futbolcu oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde 4.haftasında H Grubu karşılaşmaları tamamlandı. Porto, Estádio do Dragão Stadyumu'nda Antwerp'i konuk etti. Ev sahibi ekip sahadan 2-0'lık net bir sonuçla galip ayrıldı.

EN YAŞLI GOLCÜ PEPE

Porto, 32.dakikada Evanilson'un penaltıdan attığı golle öne geçti. Mücadelenin 90+1. dakikasında Porto'nun ikinci golünü tanıdık bir yüz kaydetti.

Bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Pepe skoru 2-0'a getiren golü attı ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en yaşlı gol atan futbolcusu oldu.

Pepe, 40 yıl, 8 ay, 12 gün ile Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en yaşlı futbolcu unvanının sahibi oldu.

Pepe attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde en yaşlı gol atan oyuncu rekorunu 63 yıl sonra kırmış oldu. Bu unvan 39 yıl, 7 ay, 6 gün ile Norveç ekibi Fredrikstad formasıyla Willy Olsen’de bulunuyordu.

40 yaşındaki Portekizli savunmacı, Devler Ligi’nde 116. maçını geride bırakırken, toplamda 4 kez gol sevinci yaşadı ve 5 de gol pası verdi.

İhtiyar delikanlı Pepe'den rekor! Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en yaşlı futbolcu oldu

ŞAMPİYONLAR LİGİ H GRUBU SON DURUM

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda 4.hafta maşları tamamlandı. Grupta Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk ve Antwerp bulunuyor. 

Barcelona 3 galibiyet 1 mağlubiyet ile grupta 9 puanla lider durumda bulunurken, aynı puana sahip Porto averajla 2. sırada bulunuyor.

Shakhtar Donetsk 6 puanla grupta 3.sırada yer alırken, Belçika temsilcisi Antwerp ise henüz puan alamadı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...