Vatikan Filistin'i tanıdı

Vatikan Filistin'i tanıdı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsveç'in Avrupa'da Filistin için attığı adıma destek sürüyor. Dün de Vatikan tarihî bir karar aldı

Filistin'e Avrupa'dan bir destek de Vatikan'dan geldi. Katoliklerin merkezi olan Vatikan yönetimi, dün nihai şekli verilen ancak imzalanması gereken bir anlaşma ile Filistin devletini resmen tanıdığını duyurdu. Vatikan, BM Genel Kurulu tarafından 2012 yılında Filistin devletinin tanınması yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılamıştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın cumartesi günü Papa Franciscus ile bir araya gelmesi bekleniyor. BM üyesi 193 ülkeden 135'i Filistin'i devlet olarak tanıyor. Filistin devletini tanıyan son ülke, ekim ayında aldığı kararın ardından İsveç olmuştu. AB üyeliklerinden önce bu yönde adım atan Avrupa ülkeleri arasında ise Polonya, Romanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Malta da bulunuyor. nbsp;
AP, PRENSİPTE TANIMIŞTI
Filistin'in devlet olarak tanınmasına yönelik girişimler Avrupa ülkelerinde artış göstermeye başladı ve İngiltere, İspanya, Fransa, İrlanda ile Belçika parlamentoları bu yönde bağlayıcılığı olmayan kararlar aldı. Bununla birlikte Avrupa Parlamentosu, Filistin devletini sadece "prensipte" tanımakla yetindi. Filistini tanıyan ülkelerin büyük bölümünü ise Afrika, Asya ve Latin Amerika devletleri oluşturuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...