5 ülke 215 ölü

5 ülke 215 ölü

DÜNYA Haberleri

Sudan'da 96, Filipinler'de 60, Pakistan'da 43, Suriye'de 40, ABD'de 5 kişi saldırı, çatışma ve kazalarda hayatını kaybetti

Dünyanın değişik ülkelerinde yaşanan saldırı, çatışma ve kazalarda ortaya çıkan ölü ve yaralı sayısı dehşete düşürdü. Pakistan'ın liman şehri Karaçi'de kimliği belirsiz altı kişi yolcu otobüsüne saldırı düzenledi. Yolcu otobüsünü durduran saldırganlar şoförü öldürdükten sonra kalaşnikoflarla yolculara kurşun yağdırdı. Saldırıda 43 kişi hayatını kaybetti. derken 24 kişi de yaralandı. İkinci katliam haberi Sudan'dan geldi. Darfur bölgesinin doğusunda bulunan Rezeigat ve Maaliya aşiretlerinin kavgasında silahlar konuştu. Çıkan çatışmalarda 96 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı. Filipinler'de ise plastik terlik üreten bir fabrikada meydana gelen yangında en az 60 işçi hayatını kaybetti. Yetkililer yangına, bina girişinde yapılan kaynak sırasında çıkan kıvılcımların sebep olduğunu bildirdi. Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil ve vakum bombalarıyla" düzenlediği saldırılarda ise 40 sivil daha hayatını kaybetti. Yetkililer, ölenlerden 12'sinin öğrenci olduğunu ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu. ABD'de ise tren kazası meydana geldi. Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde raylardan çıkan trendeki 240 yolcudan 5'i öldü, 50'si yaralandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...