Yemen'e giden gemilerimiz denetlenemez

Yemen'e giden gemilerimiz denetlenemez

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Merziye Afham, ülkesinin Yemen'e gönderdiği yardım gemisinin savaşa dahil olan ülkeler tarafından denetlenmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, ülkesinin Yemen'e gönderdiği yardım gemisinin savaşa dahil olan ülkeler tarafından denetlenmesine izin vermeyeceğini açıkladı. İran'ın, Yemen'e insani yardım taşıdığını belirttiği "İran Şahid" adlı gemiye İran donanmasına ait 34'üncü Filonun eşlik edeceğini duyurmasının ardından, ABD yönetimi Tahran'a "yardımlarını donanma eşliğinde değil, Birleşmiş Milletler (BM) vasıtasıyla gönderme" çağrısı yapmıştı. ABD yönetiminin bu açıklamasının ardından İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Yemen'e gönderilen yardım gemilerinin engellenmesi durumunda bölgede kontrolü zor bir yangının çıkacağı uyarısında bulundu. Yardım gemilerinin Suudi Arabistan tarafından engellenmesi durumunda ülkesinin 'soğukkanlı' olmayacağını belirten Cezayiri, "Açıkça söylüyorum İran'ın soğukkanlılığının da bir sınırı var" dedi. nbsp;
TÜRKİYE'YE SURİYE SUÇLAMASI
Suriye'de devam eden iç savaşa da değinen Tuğgeneral Cezayiri, "Suriye meselesine sadece bir Arap koalisyonuyla karşı karşıya değiliz. Arap gericiliğinin yanında diğer bölge ülkeleri de yoğun bir şekilde orada bulunuyor. Kimse Suriye milleti ve devletine karşı Türkiye'nin üslendiği rolü unutmayacak" suçlamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...