Türk-Kazak anlaşması: Orta Koridor TBMM’de

- Güncelleme:
Türk-Kazak anlaşması: Orta Koridor TBMM’de
Dünya Haberleri

Uzak Doğu ülkelerinde üretilen malların Avrupa’ya ulaşmasını sağlayacak Orta Koridor için Türkiye ve Kazakistan arasında önemli bir adım atıldı.

HABER MERKEZİ'NİN HABERİ

 TBMM’ye sunulan Türkiye ile Kazakistan arasında imzalanan Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması önemli maddeler içeriyor. Anlaşma ile Hazar Denizi’ndeki taşımacılık imkânları gelişecek, Kazakistan ve Çin ile olan ticaretimizde alternatif rotalara katkı verilecek. Anlaşmayyla ilgili teklifin gerekçesinde; önümüzdeki dönemlerde Avrupa-Kafkasya-Orta Asya ve Uzak Doğu arasında taşımanın önemli bir bölümünün Hazar geçişi-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye üzerinden sağlanacağına dikkat çekildi. Bu sebeple anlaşmanın sadece Türkiye ile Kazakistan arasındaki taşımacılığa değil, Doğu-Batı koridoru üzerinde Trans-Asya Orta Koridoru’nun etkinliğinin artırılmasına ve özellikle denizlere kıyısı olmayan Orta Asya ülkelerinin ticaret potansiyelinin bu bölgeye kaydırılmasına katkı sağlamasının değerlendirildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...