Azerbaycan'da zafer kutlaması: Gurur 2 yaşında

- Güncelleme:
Azerbaycan'da zafer kutlaması: Gurur 2 yaşında
DÜNYA Haberleri

Azerbaycan’da, İkinci Karabağ Savaşı’nda elde edilen zafer ve Şuşa’nın işgalden kurtarılması törenlerle kutlandı

Azerbaycan, 8 Kasım 2020’de İkinci Karabağ Savaşı’nda kazandığı Şuşa’nın işgalden kurtuluşunu ve Zafer Günü’nü kutluyor. İkinci Karabağ Savaşı’nda 44 günün ardından Ermenistan’ın bozguna uğratılmasının üzerinden 2 yıl geçerken, kutlamalar çerçevesinde başkent Bakü’nün üç noktasında askerî bando eşliğinde geçit düzenlendi. Geçitlere askerî orkestralar marşlarla eşlik ederken, Azerbaycan Yüksek Askerî Okulu öğrencileri, güzergâh boyunca yürüyerek sloganlar attı. Soğuk havaya rağmen çok sayıda vatandaş kutlamalara katıldı. Azerbaycanlıların “vatan savaşı” dediği 2. Karabağ Savaşı’na katılan subaylar ve askerler, gittikleri her yerde vatandaşlar tarafından ilgi ve saygıyla karşılanıyor. Subaylar, savaşta yaşadıklarını, emirlerindeki askerlerinin kahramanlıklarını ve topraklarının kurtarılışını anlattı.

ANKARA’DAN MESAJ

Bu arada Dışişleri Bakanlığımız da yayınlandığı mesajda “İşgal altındaki topraklarını kahramanca bir mücadele sonucunda azad eden kardeş Azerbaycan’ı 8 Kasım Zafer Günü münasebetiyle kutluyoruz” ifadesini kullandı. Azerbaycan ordusunun elde ettiği başarının tüm bölgede barış ve huzur umutlarını yeşerttiği belirtilen açıklamada “Türkiye, işgalden kurtarılan toprakların yeniden inşa ve ihyası dahil olmak üzere, Güney Kafkasya genelinde güvenlik, istikrar ve iş birliğinin artırılması için Azerbaycan ile tam dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürecektir” değerlendirmesi yer aldı.

PAKİSTAN’DA KUTLAMA

Öte yandan Pakistan merkezli düşünce kuruluşu Müslüman Enstitüsü tarafından Pencap eyaletinin Jhang şehrinde dayanışma etkinliği düzenlendi. Onlarca metre uzunluğunda Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan bayraklarının açıldığı etkinlikte, çok sayıda kişi bir araya gelerek “Karabağ Azerbaycan’dır” yazısı oluşturdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...