Terör örgütü gıda kamyonlarına saldırdı: 18 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Terör örgütü gıda kamyonlarına saldırdı: 18 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab tarafından gıda yardımı taşıyan kamyonlara yönelik düzenlenen silahlı saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütütnün hedefinde bu kez insani yardım taşıyan kamyonlar var. Terör örgütü Eş-Şebab, Somali'nin Hiran bölgesinde zor durumda olan insanlara gıda yardımı taşıyan kamyonları hedef aldı.  Baladweyne kentinden hareket eden gıda kamyonları, Mahas kasabasına gıda yardımı götürüyordu. Saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti. 

ÇOK SAYIDA KAMYON YAKILDI

Bölge sakinlerinden Farah Aden tarafından yapılan açıklamada, "Eş-Şebab 18 kişiyi öldürdü ve Mahas kasabasına gıda yardımı taşıyan çok sayıda kamyonu yaktı" ifadeleri kullanıldı.

17 Temmuz’da Somali’nin Jowhar şehrinde Eş-Şebab terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda, bomba yüklü bir aracın Somalili siyasetçilerin bulunduğu bir otele çarpması sonucu en az 2 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 15’ten fazla kişi ise yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...