Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayraktar Kızılelma'yı imzaladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayraktar Kızılelma'yı imzaladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST KARADENİZ'in beşinci gününde ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini verdi. Ardından ise Bayraktar Kızılelma'yı imzaladı.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen ve 30 Ağustos günü kapılarını ziyaretçilere açan TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinliğin beşinci gününde yarışmalarda derece elde edenlere ödüllerini verdi. Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada TEKNOFEST'e vurgu yaparak, "TEKNOFEST KARADENİZ, ülkemizin 81 vilayetinden ve 107 ayrı ülkeden katılan 154 bin takım bünyesindeki 600 bin gencimizin 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştü. Bir teknoloji etkinliğinin, özellikle gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir." dedi.

Konuşmasının devamında ise Erdoğan, ülkemize böylesine iftihar verici bir markayı kazandıran T3 Vakfı ile onunla birlikte yol yürüyen tüm kurumları tebrik etti. İlk kıvılcımını İstanbul'da bir avuç gencin yaktığı bu ateşin artık tüm Anadolu'yu hatta tüm bölgeyi kuşattığını da sözlerine ekledi. 

TÜRKİYE SİLAH ÜRETEN BİR ÜLKE OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye kendi teknolojilerini geliştirmek, kendi savunma sanayi ürünlerini tasarlayıp üretmek için yola çıktığında gençlere güvendiklerini aktardı. Ancak kimi kesimlerin küçümseyerek, gençlerin gönül dünyalarını karartarak, zihin dünyalarını karıştırarak bozgunculuk peşinde olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayraktar Kızılelma'yı imzaladıCumhurbaşkanı Erdoğan, Hürjet'i imzaladı

"Zaman bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Dün Nuri Demirağ'a, Nuri Killigil'e, Vecihi Hürkuş'a, Şakir Zümre'ye yaptıkları eziyetleri bugünkü gençlerimize yapmalarına izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz insanımıza güvendik, insanımıza dayandık. Akif, 'Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete ram ol. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.' diyor. İnsanımıza yol açtık, imkan verdik ve hamdolsun sonuçta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik. Atalarımızın 'Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner.' diye bir sözü var. Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik. Başbakan olduğumuz zaman değil seçimi kazandığımız zaman Bush, ABD'nin başkanıydı. Ziyarete gittim. Başbakan değilim. 'Hani bize İHA verecektiniz, ne oldu İHA'lar, terörle mücadele ediyoruz.' dedim. Condoleezza Rice'ı çağırdı, 'Türkiye'ye hala İHA vermediniz mi?' dedi. 'Evet' dedi. 'Hemen süratle Türkiye'ye İHA'ları vereceksiniz.' dedi. Bize o zaman 48 saatte İHA'ları verdiler fakat bizim bu görüşmemizden sonra rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyimiz de çocuklarıyla beraber adımı attı ve Bayraktar İHA'ları üretmeye başladılar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayraktar Kızılelma'yı imzaladıCumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bayraktar Kızılelma üzerindeki imzası 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Özdemir Bayraktar'ın ruhuna Fatiha okudu. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST KARADENİZ etkinlik alanında yer alan Bayraktar Kızılelma'yı ve Hürjet'i imzaladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...