Kurtarma ekipleri artık ceset çıkarıyor

Kurtarma ekipleri artık ceset çıkarıyor

DÜNYA Haberleri

Depremin yerle bir ettiği Nepal'de uluslararası yardım çağrılarının yeteri kadardestek bulmamasıyüzünden acılar katlanıyor

OSMAN SAĞIRLI NEPAL'DE
Depremin vurduğu Nepal'de acı her geçen gün daha da artıyor. Uluslararası yardım çağrılarına rağmen yeterince destek bulamayan Nepal halkını kötü günler bekliyor. Bölgede faaliyet gösteren Uluslararası Doktorlar Birliği (AİD) salgın hastalıkların başladığını özellikle çocuklarda ateşli deri dökülmesi ve bağırsak hastalıkları vakasında artış tespit ettiklerini açıkladı. Nepal'in bölgeye dışarıdan çadır girişini yasaklamasından dolayı depremzedelerin barınmalarında ciddi problem yaşanıyor. Halk kendi imkânları ile kurduğu çadır ve barınaklarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bölgede 1.4 milyon Nepallinin insani yardıma ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Yerel imkânların yetersiz kaldığı deprem bölgesinde halk yakınlarına ait cesetlerin çıkarılması için uluslararası arama kurtarma ekiplerini seferber ediyor. Asılsız yüzlerce canlı ihbarına koşturan ekipler her girdikleri enkazdan cesetle çıkıyor. Zaman zaman yardım ekiplerine saldıran depremzedeler, ekiplerin çalışmasına da engeller çıkarıyor. Enkazların kaldırılmasının aylarca süreceğini dile getiren yetkililer bölgeye ağır iş makinelerinin sevk edilmesi için uluslararası yardım çağrısında bulundu. nbsp;
Ülkede ulaşım ise neredeyse durmuş halde. En yakın bölgelere dahi köprü ve yolların ağır hasar görmesinden dolayı ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. BM henüz irtibat kurtulamayan ilçe ve köylere havadan erzak yardımında bulunuyor. Ölü sayısının on binlerle ifade edildiği Nepal'de dün itibariyle enkazlardan 6 bini aşkın ceset çıkarıldı.


Kurtarma ekipleri artık ceset çıkarıyorİHH ÖLÜYÜ ARIYOR, DİRİYE BAKIYOR
7.9'luk depremin üzerinden 24 saat geçmeden bölgeye ulaşan İHH ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Katmandu'da kriz merkezi oluşturan İHH, bölge ülkelerdeki ekiplerini de Nepal'e kaydırdı. İHH Acil Yardım Koordinatörü Erhan Çelik, 27 kişilik profesyonel arama kurtarma ekipleri ile görüntülü ve sesli arama yöntemlerini de kullanarak tarama yaptıklarını kaydetti. Depremin etkili olduğu kırsal bölgelerde ise 130 kişilik bir ekibin görev yaptığını söyleyen Çelik, depremzedelere acil gıda yardımı ve hijyen paketleri dağıttıklarını açıkladı.
Kurtarma ekipleri artık ceset çıkarıyor

Kaçış SÜRÜYOR
Katmandu ve çevre illerden çalışmak üzere gelen onbinlerce Nepalli, köylerine dönebilmek için terminallerde kilometrelerce kuyruğa sebep oldu.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...