Bilkent Üniversitesi'nde beynin şifreleri çözülecek

Bilkent Üniversitesi'nde beynin şifreleri çözülecek

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Abdullah Atalar, üniversite bünyesinde, beynin çalışma sisteminin sırlarının keşfedileceği ''Beyin Araştırma Merkezi" kurulacağını bildirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, üniversite bünyesinde, beynin çalışma sisteminin sırlarının keşfedileceği ''Beyin Araştırma Merkezi" kurulacağını bildirdi. Tıp, mühendislik, fizik, moleküler biyoloji ve psikoloji gibi alanlarda çalışma yürüten yerli ve yabancı bilim insanlarının görev yapacağı merkezde, özellikle beynin öğrenme kabiliyeti üzerinde araştırmalar yapılması, elde edilen sonuçların eğitim sisteminde yeni kapılar aralaması bekleniyor. Merkezin, tüm üniversite araştırmacılarına açık olacağını bildiren Prof. Dr. Atalar, "Bu özelliğiyle ulusal bir merkez gibi çalışacak merkezde, Türkiye ve dünyadan seçilmiş araştırmacılar görev yapacak. Araştırmacılarımız, beynin fiziksel özelliklerini MR cihazlarıyla görüntüleyip nasıl çalıştığını bulacak. Dünyada, beyin araştırmaları üzerine çalışan çok sayıda bilim insanı bulunuyor. Biz de onlarla yarışacağız ve bu alanda ilk olan araştırmaları yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bilkent Üniversitesi bünyesindeki merkez, bütün araştırmacılara açık olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...