Gazze’de ateşkes iki gün uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze’de ateşkes iki gün uzatıldı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süresi uzatılan insani aranın 20 İsrailli ve 60 Filistinli rehinenin karşılıklı serbest bırakılmasını içereceği ifade edildi

İsrail ile Filistin arasında 24 Kasım saat 07.00’de başlayan insani ara, sona ermesine saatler kala uzatıldı. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır arabuluculuğunda insani aranın aynı şartlara uygun olarak uzatıldığı bildirildi. Ateşkes, 20 İsrailli ve 60 Filistinli esirin karşılıklı serbest bırakılmasını içeriyor. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Geçici ateşkes biraz rahatlama sağladı. Ancak yalnızca bu kazanımlarla yetinemeyiz. Gıda, ilaç ve ihtiyaç yardımı için tek çözüm kalıcı ateşkestir” ifadelerini kullandı. Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, “insani ara”nın uzatılmasından memnuniyet duyduğunu ve bunun daha da uzatılmasını umduğunu söyledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise “Bu ek süreyle bile Gazze’deki insanların ihtiyaçlarını karşılamanın mümkün olmayacağını biliyoruz. Fakat bir umut ışığı doğdu” dedi. 

11 İSRAİLLİYE 33 FİLİSTİNLİ

Dördüncü esir takasında Hamas tarafından Gazze’deki 11 İsrailli rehine, Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, 11 İsrailliye karşılık İsrail hapishanelerindeki 33 Filistinli rehinenin serbest bırakıldığını ifade etti. Filistinlilerden 30’unun 18 yaş altı çocuk, 3’ünün de kadın olduğu kaydedildi. 

TAHRAN: TÜRKİYE ETKİLİ OLUR

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi oturumuna katılmak için New York’a giden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi “Çin, kalıcı bir ateşkes için üzerine düşeni yapmaya hazır” ifadesini kullandı.  İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması ve “insani aranın” sürekli hâle getirilmesini istediğini söyleyen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, Türkiye’nin önemine vurgu yaptı. Hamas’ın elinde bulunan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması konusunda İran ile Türkiye’nin iş birliğinin önemini vurgulayan Kenani “Türkiye, Filistin meselesinde önemli bir role sahip ve etkin roller oynayabilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...