Şehitlerin kanı yerde kalmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şehitlerin kanı yerde kalmıyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MİT, Mehmetçiğe kurulan pusuların emrini veren terör elebaşılarını nokta operasyonlarla imha ediyor. Güvenlik güçlerimiz yurt içinde ve sınır ötesinde hainlerin inlerine girip temizlik yapıyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Güvenlik güçleri, kış üslenmesi için mağaralara yığınak yapan ya da Irak ve Suriye’ye doğru çekilmeye çalışan teröristlere göz açtırmıyor. MİT, terör örgütünün üst düzey isimlerini tek tek etkisiz hâle getirirken, TSK da yurt içinde ve sınır ötesindeki harekât bölgelerinde operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı ise şehirlerdeki ve kırsal kesimlerdeki terör unsurlarına nefes aldırmıyor. 

Millî İstihbarat Teşkilatı, kasım ayında düzenlediği nokta operasyonlarla kritik isimleri etkisiz hâle getirdi. Son olarak Suriye’de, PKK’nın sözde Suriye Ayn el-Arab sorumluları arasında yer alan ve kanlı eylemlerin talimatını veren Mutlu Kacar’a nokta baskın düzenlendi. MİT, Kacar’ı saha ajanlarının yaptığı operasyonla Ayn el-Arab’da etkisiz hâle getirdi; böylece Fırat Kalkanı bölgesinde şehit düşen astsubay çavuş Fatih Güney ve onbaşı Emrah Arslan’ın intikamları alınmış oldu. 

UYUŞTURUCU PARASI KESİLDİ 

MİT kaynaklarından edinilen bilgiye göre; ağır kayıplar sebebiyle büyük sıkıntı içinde olan terör örgütü ölümleri gizlemeye çalışıyor. Terör örgütünün sözde liderleri, aradan zaman geçtikten sonra etkisiz hâle getirilen teröristlerin ‘hastalıktan öldüğüne’ yönelik açıklama yapıyor. Kaynaklar, bunun, örgütten kopmaların önüne geçmek veya öldürülenlerin yerine gelen sözde yeni liderin korkmasını önlemek için yapıldığına dikkat çekiyor.

MİT’in bu ay içindeki bir diğer hedefi yurt içinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında adli işlem yürütülürken terör örgütüne katılan terörist Yadin Bulut oldu. Bulut, sevkiyat için harekete geçtiği anda vuruldu. Eylem hazırlığında olan sözde Hakurk toplumsal alan sorumlusu Ayşe Arslan’a da Irak’ın kuzeyinde nokta operasyon düzenlendi. 

KIRMIZI’YA BİR ÇİZİK DAHA

Diyarbakır’daki ‘Hendek Kalkışması’na katılan terör örgütünün sözde Kerkük eyalet sorumlusu Remzi Avcı’yı yakın markaja alan güvenlik güçleri, bu haini Irak’ta etkisiz hâle getirdi. Avcı, arananlar listesinde ‘Kırmızı Kategori’deydi.  MİT’in bir diğer etkisiz hâle getirdiği isim sözde ideolojik alan sorumlusu Ali Subaşı oldu. PKK’nın, dağdaki teröristlere Subaşı’nın kronik rahatsızlığı sebebiyle öldüğünü söylediği öğrenildi. 
Sözde Süleymaniye toplumsal alan sorumlusu Gülsüme Doğan’ı hedefine alan MİT, teröristi Irak’ın kuzeyinde buldu. Doğan’ın, bölge halkını ‘vergi’ adı altında haraca bağladığı, toplanan parayı da güvenlik güçlerine yönelik saldırı için kullandığı belirlendi. Elebaşı teröristin, reşit olmayan çocukların PKK’ya katılması için faaliyetler yürüttüğü de tespit edildi. 

MİT, bu ay içinde terör örgütüne ağır bir darbe daha indirdi. 31 yıl önce PKK’ya, örgütün ağır silah sorumlusu, Interpol tarafından Kırmızı Bültenle aranan Fahrettin Tolun etkisiz hâle getirildi. TSK, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki alanlar dahil olmak üzere, yurt içinde ve dışında 1 Ocak’tan bugüne kadar 1.927 teröristi etkisizleştirip hainlere ağır darbe indirdi.

MİT’TEN KAÇIŞ YOK

Suriye’de etkisiz hâle getirilen PKK/YPG’nin sözde Ayn el-Arab sorumlusu Mutlu Kacar, bulunma korkusuyla sürekli yer değiştiriyordu. Ancak MİT, hainin yerini tespit etti ve gereğini yaptı. Bu arada, teröristlerin kış aylarında kullandığı yurt içinde ve sınır ötesindeki onlarca mağara da yerlebir edildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...