Dünya'nın gözü Moskova'da: Kuzey Kore lideri Kim, Putin ile görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pazar akşamı yeşil trenle yola çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya’ya geldi. Dünyanın takip ettiği ikili görüşmede Putin'in, Kim Jong-un'dan silah satın alacağı iddia edilirken, ikilinin en büyük rakibi ABD ise görüşmeyi yakından izliyor.

Rus Bakan Aleksandr Kozlov, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'dan pazar günü hareket eden yeşil trenin bugün Rusya'ya ulaştığını bildirerek, Tumen nehri üzerindeki köprüde Kim Jong-un’u karşıladığını duyurdu. 

"75 YILDIR DOSTUZ"

Kim’in resmi ziyaret için Rusya’ya geldiğini hatırlatan Kozlov, “Rusya ile Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti 75 yıldır güçlü bir şekilde dosttur. Bunca yıldır sadece komşu olarak değil aynı zamanda yakın dost olarak da birbirimize destek olduk, yardım ettik.” ifadelerini kullandı.

Dünya'nın gözü Moskova'da: Kuzey Kore lideri Kim, Putin ile görüşecek

Kozlov’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Kim’in özel zırhlı treniyle istasyona gelmesi ve Rus yetkililerince karşılanması yer alıyor.

Kremlin’den dün yapılan açıklamada, Kim'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle Rusya'ya resmi bir ziyaret yapacağı belirtilmişti.

Dünya'nın gözü Moskova'da: Kuzey Kore lideri Kim, Putin ile görüşecek

GÖRÜŞMEYE ŞOYGU'DA KATILIYOR

Rus basınına göre, Putin ile Kim’in görüşmesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun da yer alacağı ifade ediliyor. Şoygu'nun görüşmeye katılması Kremlin yönetiminin, Kuzey Kore'den silah satın alacağı iddialarını da güçlendirdi. 

Dünya'nın gözü Moskova'da: Kuzey Kore lideri Kim, Putin ile görüşecek

SİLAH SATIŞI GÜNDEMDE 

The New York Times'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı bir haberde ise Kuzey Kore lideri Kim'in, Putin ile "Ukrayna'daki savaşta Moskova için daha fazla silah sağlama ve farklı alanlarda askeri işbirliği olasılıklarını ele almak üzere" ülkeye geldiği iddia edildi.

Kim, son olarak 2019'da Rusya'yı ziyaret ederek Vladivostok şehrinde Putin'le görüşmüştü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...