ABD Temsilciler Meclisi, Biden'a soruşturma açılmasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Temsilciler Meclisi, Biden'a soruşturma açılmasını istedi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden'a ailesinin iş anlaşmaları nedeniyle resmi bir azil soruşturması açılması çağrısında bulundu. McCarthy, "Cumhuriyetçi vekiller, Başkan Biden'ın yolsuzluk konusundaki davranışlarına ilişkin ciddi ve inandırıcı iddiaları ortaya çıkardı." dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Başkan Joe Biden hakkında görevi kötüye kullanma soruşturması açılması çağrısında bulundu.

İDDİALAR "CİDDİ VE GÜVENİLİR" 

Haber ABD gündemine bomba gibi düşerken, McCarthy, Biden hakkında "ciddi ve güvenilir" iddialar öne sürdüğünü, azil soruşturmasının ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Başkanı James Comer tarafından yürütüleceğini bildirdi. McCarthy, kanıtlar kendilerini nereye götürürse oraya kadar gideceklerini söyledi.

Kararı kolay bir şekilde almadığını ve partisiyle alakası olmadığını ifade eden Cumhuriyetçi McCarthy, "Temsilciler Meclisi Komitesine Başkan Biden hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle resmi azil soruşturması açılması çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.

OĞLU, BİDEN'IN NÜFUZUNU KULLANDI

McCarthy, Biden'ın Başkan Yardımcılığı döneminde görevini kötüye kullandığını ve bu vesileyle oğlu Hunter Biden'ın babasının görevini iş ilişkilerinde imtiyaz elde etmek için kullandığını iddia etti.

Biden'ın Başkanlık döneminde de "ailesine özel muamele" edildiğini savunan McCarthy, "Amerikan halkının kamu görevlerinin satılık olmadığını bilmesi gerekiyor." dedi.

McCarthy, süreci elde edilen delillerin belirleyeceğini kaydetti.

Biden'dan ise şu ana kadarkonuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. 

TRUMP, BIDEN'İ YOLSUZLUKLA SUÇLAMIŞTI

ABD Başkanı olduğu dönemde Donald Trump, Facebook, Twitter ve Google gibi büyük teknoloji firmalarının Joe Biden'ın yolsuzluklarını sakladığını iddia etmişti. 

Trump, Twitter'ın Joe Biden ve oğlu hakkındaki iddiaları "gündemdekiler" bölümüne taşımamamasına tepki göstermiş, "Bu şirketler, şu anda Joe Biden'ın yolsuzluklarını gizlemeye çalışıyorlar. Sevin ya da sevmeyin birçok haberin ortaya çıkmasına izin vermiyorlar. Ortada çok net kanıtlar var. Bu şirketler çok çok güçlü." diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...