Çipras Obama'dan söz aldı

/ Kaynak: DHA
Çipras Obama'dan söz aldı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Yunanistan'da ikinci kez Başbakan seçilen Aleksis Çipras, ABD Başkanı Barack Obama'dan ekonomik sorunlarla mücadele konusunda destek sözü aldı.

Yunanistan Başbakanı Çipras, BM toplantıları sırasında Obama ile bir görüşme yaptı. Mega kanalının muhabirine göre Obama, Yunanistan'a yardım etmek istediğini, borç konusunda ve ekonomisinin kalkınmasında elinden geleni yapacağını söyledi. Aynı kaynağa göre, Obama ve Çipras görüşme sırasında ayrıca göçmenler konusuyla Kıbrıs meselesi üzerinde de konuştu. Obama, düzenlenen bir yemekte de bir araya geldiği Çipras'ı "Good job" (tebrikler) cümlesiyle selamlayıp yeniden seçilmesini kutladı ve eşi Michelle'e "Üst üste seçim kazanan başbakan" cümlesiyle tanıştırdı.
- Netanyahu İsrail'e davet etti
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Suriye krizini ve göçmen meselesini konuşmak üzere Çipras'ı İsrail'e davet etti, ayrıca ülkenin ekonomik krizi atlatması için yardıma hazır olduğunu da belirtti. Çipras BM toplantıları sırasında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria ile de görüştü. Gurria gereken reformlarda Yunanistan'a yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Çipras BM Genel Kurul Toplantısı'nın başlangıcında Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile de görüştü. Yunanistan'da olup bitenleri yakından izlediğini belirten Castro, Çipras'ı Küba'ya davet etti. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile de görüşen Yunanistan Başbakanı, iki ülke arasındaki tarım, gıda, sanayi ve enerji konularındaki işbirliğini düzenleyecek bir komitenin kurulmasını sağladı. Aynı zamanda Brezilya'da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda kültürel açıdan dayanışmada bulunacağını belirten Çipras Olimpiyat Meşalesi'ni kendi eliyle alması için onu Ekim ayında Yunanistan'a davet etti. Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa ile de görüşen Çipras ülkenin borcunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini bir kez daha tekrarladı. Çipras ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de görüşmede, turizm ve ticaret konularında işbirliğinin gelişmesini kararlaştırdılar, aynı zamanda Suriye krizi ve göçmen sorunu üzerinde konuştular.


DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...