Tereyağlı ve salçalı sosuyla tadına doyum olmuyor… Pratik beyti tarifi aşçılara taş çıkartıyor

Editör:
- Güncelleme:
Tereyağlı ve salçalı sosuyla tadına doyum olmuyor… Pratik beyti tarifi aşçılara taş çıkartıyor
Yemek Haberleri

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden beytiyi ister yufkayla, ister lavaşla hazırlayabilirsiniz. Üzerine eklenen bol domates sosu ve yoğurtla mükemmel oluyor. Püf noktalarını sıralamak ve tarifini vermek bize, yapması ise size kalıyor.

Akşam yemeğinizde beytiye yer vermek ister misiniz? Sofranıza renk katacak bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki, beyti kebap nasıl yapılır? İşte pratik tarifi ve malzemeleri…

BEYTİ TARİFİ

Malzemeler
2 adet yufka

Sosu için;

4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber, toz kırmızı biber
Tuz

Köftesi için;

400 g kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
Karabiber, pul biber
Tuz

Servis için;

Çırpılmış yoğurt
Tuz

NASIL YAPILIR?

Beytinin köftenin için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğurun.

Köftelere yassı şekiller verip fırın kağıdı serili tepside 185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Köfteleri fırından aldıktan sonra 1 adet yufkamızı tezgaha alıp ikiye bölün. Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından sürün.

Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizin ve kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde gevşek olmayan şekilde sarın.

Tereyağlı ve salçalı sosuyla tadına doyum olmuyor… Pratik beyti tarifi aşçılara taş çıkartıyor

Tüm köfteleri yufkalara aynı şekilde sardıktan sonra verev şeklinde dilimleyin.

Hepsini yağlı kağıdın üzerine alın. Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına koyun.

185 dereceye ısıtılmış fırında birkaç dakika (üzerleri pembeleşinceye kadar) pişirin.

Sosu için küçük bir tavada tereyağını eritin. Üzerine domates rendesi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, daha sonra ocaktan alın.

Tereyağlı ve salçalı sosuyla tadına doyum olmuyor… Pratik beyti tarifi aşçılara taş çıkartıyor

Servis esnasında tabağa önce köfteleri alın, ortasına bol yoğurt koyun. Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI NELER?

Beyti hazırlarken içine koyacağınız köftelerin dağılmaması için harcı iyice yoğurmalı ve malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlamalısınız.

Köftelerin aynı zamanda çok ince olmamasına da dikkat edin. İncecik olan köfteler kuru olur, beyti lezzetli olmaz.

Yufka yoksa beytiyi lavaşla da yapabilirsiniz. Eğer lavaşla hazırlayacaksanız, lavaşın kuru kalmaması için domates sosu ve erimiş tereyağından biraz daha fazla koymalısınız.

Tereyağlı ve salçalı sosuyla tadına doyum olmuyor… Pratik beyti tarifi aşçılara taş çıkartıyor

YANINA EN ÇOK NE YAKIŞIR?

Beytinin öncesinde ikram etmek için güzel bir mercimek çorbası yapabilirsiniz. Kendi başına yıldız olan bu tarifi, bol yeşillikli bir mevsim salatasıyla da tüketebilirsiniz. Dilerseniz beytinin yanına kebapçılardaki gibi tane tane dökülen bulgur pilavı ikram edebilirsiniz.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com
Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

YEMEKTEN SONRA TATLI ARZU EDERSENİZ...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...